VFA U15 komanda nutraukė nesėkmių seriją

Elitinės Jaunių Lygos (EJL) U15 čempionate po penkių nelaimėtų rungtynių pergalę iškovojo VFA futbolininkai. Kovo 30 d. trenerio Augusto Trinkūno auklėtiniai savo aikštėje 3:2 įveikė FA „Panevėžys-PRSSG“ ekipą.

VFA komandai pirmame kėlinyje įvarčius pelnė Gabrielius Bitinas (8 min.) ir Jokūbas Šernas (40 min.), o antro kėlinio pradžioje pranašumą iki trijų įvarčių padidino Maksim Survila (44 min.). Baigiantis rungtynėms dviem taikliais smūgiais pasižymėjo ir varžovai, tačiau VFA futbolininkai pergalės iš savo rankų nepaleido.

„Kadangi vis dar turime nemažai traumuotų žaidėjų, į pagalbą vėl pasikvietėm tris U14 komandos futbolininkus. Rungtynes pradėjo kontroliuodami žaidimą, kūrėme progas, buvome aktyvūs. Pirmą kėlinį užbaigėme turėdami solidžią dviejų įvarčių persvarą. Pertraukos metu pakalbėjom su vaikinais, priminėme, kad rungtynės dar nesibaigė ir sutarėme, jog reikėtų įmušti dar bent du įvarčius. Vieną įmušėme pačioje antro kėlinio pradžioje, bet antro pelnyt nepavyko. Šiltokas oras ir susitikimo eigoje išryškėjęs nuovargis vaikinams neleido išlaikyti reikiamo intensyvumo, pasipylė klaidos, o įpusėjus kėliniui aikštėje jau tik vaikščiojome, vėlavome į dvikovas, pralaimėjome ir kovą dėl „antrų“ kamuolių. Dėl to praleidome du įvarčius ir rungtynes baigėme minimalia pergale 3:2. Manau, kad šį kartą rungtynių pradžia buvo labai gera, tačiau bendras vaizdas ir ypač antras kėlinys parodė, kad dar turime daug tobulintinų dalykų“, – teigė treneris Augustas.
 
18 taškų per 19 rungtynių surinkusi VFA komanda EJL U15 divizione užima 10 vietą. Pirmauja 46 taškus surinkusi Vilniaus BFA, tiek pat taškų turi ir vieneriomis rungtynėmis daugiau sužaidusi Klaipėdos FM komanda, 44 taškai – FK „Žalgiris“ sąskaitoje.

Kitas rungtynes EJL U15 čempionate VFA futbolininkai žais balandžio 6 d. LFF stadione su septintą vietą užimančia „Talentų FA-FK Riteriai“ (22 taškai) komanda.

#VisadaGaliGeriau!