EJL U16 divizione – užtikrintas VFA laimėjimas

Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U16 diviziono 20 turo rungtynėse „Vilnius Football Academy“ U16 komanda savo aikštėje 6:1 įveikė „Talentų FA-FK Riteriai“ ekipą. Po du įvarčius nugalėtojams pelnė Jokūbas Vėžys ir Norbert Diugevič, po vieną pridėjo – Simas Grabauskas ir Lukas Piotrovič.

Į visus klausimas VFA futbolininkai atsakė dar pirmame kėlinyje. 12 min. J. Vėžys atidarė įvarčių sąskaitą, o po antrojo jo pataikymo 42 min. rezultatas jau buvo 5:0. 21 ir 29 minutėmis pasižymėjo N. Diugevič, 34 min. varžovus nubaudė L. Piotrovič. 53 min. VFA varžovai sumažino atsilikimą, bet 57 min. S. Grabauskas atstatė VFA komandos turėtą penkių įvarčių pranašumą 6:1.

Visgi po rungtynių VFA U16 treneris Robertas Šuškevič pernelyg nedžiūgavo. Jo teigimu, smagu užtikrintai laimėti, tačiau buvo momentų kai žaidimo kreivė smuko labai žemai ir tai kelia tam tikrą nerimą. „Galima sakyti, kad mes tik atkarpomios demonstravome kokybišką žaidimą, bet neišvengėme ir duobelių. Faktas, kad tam įtakos turėjo žaidėjų nuovargis po stovyklos Ispanijoje, prisidėjo ir balandžio mėnesiui neįprastas karštis. Tačiau turime sau kelti maksimalius tikslus ir privalome stengtis žaisti geriausią futbolą visas 90 minučių. Kita vertus, džiaugiuosi vyrukų noru ir motyvacija, tikiu kad jie turi didesni potencialą žaisti dar geriau tiek kaip komanda, tiek kaip individualūs žaidėjai. Taip pat noriu atkreipti dėmesį į atmosferą rungtynių metu. Jaunesni akademijos auklėtiniai, tėvai ir visa bendruomenė pasistengė, kad žaistume gyvoje ir emocingoje aplinkoje“, – pastebėjo treneris Robertas.

Beje, šių rungtynių metu skaudžią traumą patyrė „Talentų FA-FK Riteriai“ žaidėjas Rapolas Pikelis. Anot R. Šuškevič, po netyčinio susidūrimo jaunajam futbolininkui lūžo nosis. „Futbole būna ne tik smagių dalykų, pasitaiko ir traumų. Visa komanda linkime Rapolui kuo greičiau pasveikti ir grįžti ant žalios vejos“, – kalbėjo treneris Robertas.

32 taškus per 20 rungtynių surinkusi VFA komanda EJL U16 divizione žengia 6 vietoje, 20 taškų turintis „Talentų FA-FK Riteriai“ užima 9 poziciją. Pirmauja 55 taškus surinkusi Kauno BE1 NFA, 51 tašką turi Vilniaus „Žalgiris“, 45 – Vilniaus BFA.

Kitas rungtynes EJL U16 čempionate VFA futbolininkai žais balandžio 13 dieną su FA „Šiauliai-ŠSG“ (4 taškai, 12 vieta) ekipa.

#VisadaGaliGeriau!

#DaugiauNeiAkademija