VFA U13 rungtynėse – pergalinga baudinių serija

LVJUFA Pirmos lygos U13 diviziono Pietų-Rytų regiono A pogrupyje po mėnesio pertraukos rungtyniavo VFA U13 komanda. Balandžio 21 d. trenerio Mariaus Zabarausko auklėtiniai 11 turo rungtynėse Fanų stadione po baudinių serijos 4:2 įveikė Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkus. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 1:1.

VFA gretose 2 minutę tiksliu smūgiu nuo 11 metrų žymos pasižymėjo Nikita Zubanov, bet 30 minutę varžovai rezultatą išlygino. Kadangi per likusį laiką įvarčių nepelnė nei viena komanda, dėl papildomo taško teko rungtis baudinių serijoje. Čia geriau sekėsi visus 4 bandymus realizavusiems VFA futbolininkams, tuo metu svečiai iš Kėdainių atsakė tik dviem pataikymais iš keturių.

Treneris M. Zabarauskas teigė, kad šios rungtynės buvo labai svarbios turnyrinės lentelės atžvilgiu, ir nors jas laimėti pavyko tik po baudinių serijos, tačiau šie taškai leis ateityje tapti vienvaldžiais lyderiais čempionate. „Manau, kad sužaidėme tikrai kokybiškas, kovingas rungtynes. Varžovai laikėsi plano gintis žemu bloku, todėl turėjome privilegiją ilgiau valdyti kamuolį, konstruoti atakas. Nors pelnėme tik vieną įvartį, ir tą – jau po pirmos atakos, kai buvo skirtas baudinys į varžovų vartus, tačiau puolime tikrai žaidėme neprastai, tiesiog vis pritrūkdavo paskutinio perdavimo. Apmaudu, kad visas rungtynes gynyboje praleidę varžovai pirmo kėlinio pabaigoje sugebėjo išbėgę į kontrataką įmušti įvartį. Apmaudžiausia, kad tuo metu vieną varžovą apsupę 4 mūsiškiai leido atlikti pavojingą perdavimą iš krašto į baudos aikštelę, po kurio ir buvo pelnytas įvartis. Be šio momento varžovai menkai ką ir tesukūrė. Tuo metu mes turėjome kelias tikrai geras progas, bet jomis nepasinaudojome. Baudinių serijoje mūsų vartininkas Krystian Kazakevič atrėmė vieną iš varžovų smūgių, kitame epizode varžovai nepataikė į vartus ir tai ir lėmė mums tą vieną papildomą, bet labai svarbų tašką. Vyrukų pasirodymu likau tikrai patenkintas. Žaidėm drausmigai, buvom agresyvūs. Turėjome kamuolio kontrolę, dominavome didžiojoje aikštės dalyje. Tikiu, kad įvarčių bus, reikia tik toliau sunkiai dirbti, įrodyti, jog mes šioje lygoje esame per klaidą“, – pareiškė treneris Marius.

23 taškus per 10 rungtynių surinkusi VFA U13 komanda čempionate užima antrą vietą. Pirmauja 25 taškų (po 11 rungtynių) turintis Kėdainių „Nevėžis“, 22 taškus turi 10 rungtynių sužaidusi FK „Ataka“, 21 – Alytaus FA „Dainava“ (11 rungt.)

Kitas rungtynes LVJUFA Pirmos lygos U13 diviziono Pietų-Rytų regiono A pogrupyje VFA komanda žais balandžio 27 d. Fanų stadione su FK „Rabona“ (18 taškų) ekipa.

#VisadaGaliGeriau!