EJL U15 čempionate – pelnyta VFA futbolininkų pergalė

Elitinės Jaunių Lygos (EJL) U15 čempionato 22 turo rungtynėse VFA futbolininkai balandžio 20 d. Garliavoje 4:0 nugalėjo FK „Aidas“ komandą. Tris įvarčius nugalėtojams pelnė Jokūbas Šernas, vieną pridėjo Gabrielius Bitinas.

Paskutinėje EJL U15 čempionato reguliaraus sezono rungtynėse VFA futbolininkai didesnių problemų neturėjo. Pirmame kėlinyje (15 ir 34 min.) du įvarčius pelnęs J. Šernas išvedė savo komandą į priekį, o antro pradžioje (46 min.) padidino pranašumą iki trijų įvarčių. Paskutinį tašką susitikime padėjo 51 min. pasižymėjęs G. Bitinas.

VFA U15 komandos trenerio Augusto Trinkūno teigimu, šiose rungtynėse jo aukėtiniams pavyko išnaudoti savo pranašumus. „Kėlėme tikslą ilgiau kontroliuoti kamuolį, o jį praradę stengėmės kuo greičiau susigrąžinti. Jau rungtynių pradžioje pastebėjome, kad varžovai žaidžia keturių gynėjų linija, bet vienas centro gynėjas nuolat kildavo į vidurį, tad trečioje zonoje likdavo trys jų gynėjai ir trys mūsų puolėjai. Pabandėme išnaudoti laisvas erdves žaisdami per vidurio zoną su atsitraukiančiu puolėju, taip pat stengėmės išnaudoti varžovams už nugarų įbėgančius mūsų žaidėjus. Mums tai visa neblogai pavyko, sugebėjome susikurti nemažai pavojingų situacijų prie varžovų vartų, o kelios iš jų pasibaigė įvarčiais. Vienas iš tikslų buvo tolimi smūgiai, mums to tikrai trūksta, tad stengsimės šį elementą tobulinti treniruotėse. Iš esmės esu patenkintas vaikinų noru laimėt ir atsidavimu aikštėje, manau, kad taip žaisdami, antrame čempionato etape galime pagerinti savo pozicijas ir sezono finiše užimti aukštesnę vietą nei esame dabar“, – svarstė treneris Augustas.

21 tašką per 22 mačus surinkusi VFA komanda EJL U15 divizione užima 10 vietą. Pirmauja 55 taškus turinti Vilniaus BFA, 53 taškus turi „Kauno Žalgirio“ FA, 52 – Klaipėdos FM, 50 taškų yra Vilniaus FK „Žalgiris“ sąskaitoje.

Antrame čempionato etape šešios aukščiausias vietas užimančios komandos kovos tarpusavyje dėl medalių, o VFA ekipa grumsis dėl 7-12 vietų.

#VisadaGaliGeriau!