EJL U16 čempionatuose – skirtingi VFA komandų pasirodymai

Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U16 diviziono antrame etape dar vieną nesėkmę patyrė „Vilnius Football Academy“ komanda. Gegužės 11 d. Fanų stadione trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniai 1:3 nusileido Vilniaus BFA ekipai. Vienintelį VFA įvartį pelnė 80 minutę 11 metrų baudos smūgį realizavęs Jokūbas Vėžys.

„Klaidos ir pralaimėtos dvikovos tapo pralaimėjimo pagrindu. Rungtynes geriau pradėjo varžovai, tačiau kiek apsipratę mes perėmėme iniciatyvą. Visgi vėliau pasipylė grubios klaidos, buvo paskirti net du baudiniai į mūsų vartus, varžovai juos realizavo ir po pirmo kėlinio pirmavo 2:0. Mums tai buvo labai šaltas dušas, o man asmeniškai labai apmaudu, kad vis daliname varžovams dovanėles, kurios šiame lygmenyje brangiai kainuoja. Po petraukos vaizdas aikštėje buvo dar prastesnis. Antrame kėlinyje pradėjome degti, skubėti su sprendimais, įsivėlėme į futbolą, kuris mums visiškai nebūdingas. Gerai, kad bent jau žaidėme iki galo ir bandėme išspausti maksimumą. 77 min. likome mažumoje, tačiau netrukus sugebėjome rezultatą sušvelninti, po to spaudėme varžovus, stengėmės išlyginti rezultatą, tačiau po dar vienos klaidos varžovai padėjo paskutinį tašką rungtynėse. Apmaudu ir gaila, ir ne tik dėl rezultato, bet ir dėl žaidimo antrame kėlinyje, nes jis buvo išties prastas“, – konstatavo treneris Robertas.

19 taškų po 24 rungtynių turinti VFA komanda EJL U16 divizione tarp dėl 1-6 vietų kovojančių ekipų yra penkta. Pirmauja 36 taškus surinkusi Kauno BE1 NFA, 31 tašką turi Vilniaus „Žalgiris“, 30 – Vilniaus BFA, 27 – VFA „Geležinis vilkas“.

Kitas rungtynes antrame čempionato etape VFA futbolininkai žais gegužės 25 d. su VFA „Geležinis vilkas“ ekipa.

Tuo metu LVJUFA Pirmos lygos U16 diviziono Rytų regiono pirmenybėse VFA U16 B komanda šventė pergalę. VFA futbolininkai 2:1 įveikė varžovus iš FA-FM „Ateitis“. 12 min. varžovai išsiveržė į priekį, bet 25 min. Nikita Knyšev rezultatą išlygino. 44 min. Aleksandr Tkačuk nesugebėjo realizuoti baudinio, tačiau 73 min. jis reabilitavosi pelnydamas pergalingą įvartį.

„Rungtynėse suteikėme daugiau laiko 2008/2009 metų gimimo žaidėjams ir vaizdas aikštėje buvo labai pozityvus. Nors ir prasileidome pirmi, tačiau kontroliavome žaidimą, kūrėme momentą po momento, gerai spaudėme varžovus, labai efektyviai taikėme ir kontrapresingą. Didžiausia rungtynių problema tapo progų išnaudojimas, labai trūko šaltakraujiškumo bei tikslumo. Taip pat labai patikimai žaidė varžovų vartininkas, tačiau galiausiai pavyko jį kelis kartus nuginkluoti ir to užteko pergalei. Dėkoju vyrukams už nusiteikimą ir kokybišką futbolą, o tėveliams – už gausų palaikymą!“, – kalbėjo treneris R. Šuškevič.

22 taškus per 11 rungtynių surinkusi VFA U16 B komanda LVJUFA Pirmos lygos U16 diviziono Rytų regiono pirmenybėse pakilo į 2 vietą. Pirmauja 29 taškus per 12 mačų surinkusi VFA „Geležinis vilkas B“ ekipa, taip pat 22 taškus turi ESFA.

Kitas rungtynes VFA U16 B žais gegužės 19 d. su FK „Žalgiris B“ (14 taškų) futbolininkais.

#VisadaGaliGeriau! #DaugiauNeiAkademija