U14 čempionate – nesėkmė po baudinių serijos ir pergalingas dublis I lygoje

Lietuvos jaunučių U14 čempionato 24 ture brangius taškus prarado „Vilnius Football Academy“ komanda. Trenerio Antonio Guglielmi auklėtiniai gegužės 26 d. išvykoje po baudinių serijos 1:3 nusileido FK „Jonava” ekipai. Pagrindinis laikas baigėsi lygiosiomis 2:2, tad VFA ekipai atiteko tik 1 taškas.

Rungtynės Jonavoje prasidėjo labai nesėkmingai, nes jau 8 minutę šeimininkai pirmavo 2:0. Tiesa, VFA futbolininkai nesutriko ir 20 min. Jokūbas Bareišis rezultatą sušvelnino, o 40 min. Deividas Bradulis – ir išlygino. Deja, persverti rezultato svečiai nesugebėjo, o baudinių serijoje geriau sekėsi aikštės šeimininkams.

Trenerio Antonio teigimu, koją pakišo netinkamas nusiteikimas ir prastas komandos startas. „Mūsų požiūris į rungtynes nebuvo toks, kokio norime ir tikimės. Per pirmas 8 minutes praleidome du įvarčius po tolimų varžovų perdavimų, nesugebėjome susitvarkyti su jų individualiais prasiveržimais. Po praleistų įvarčių pradėjome žaisti ramiau, perėmėme kamuolio kontrolę, atakavome didelėmis pajėgomis ir galiausiai Jokūbas gražiu smūgiu iš baudos aikštelės prieigų rezultatą sušvelnino. Antrame kėlinyje mes ir toliau kontroliavome kamuolį, daug atakavome, bet iš visų progų pavyko išnaudoti tik vieną. Varžovai tikrai pagirtinai grūmėsi, neleido mums laisvai judėti po aikštę, bet mes per likusį laiką tiesiog privalėjome įmušti ir užsitikrinti visus 3 taškus. Deja, savo progomis nepasinaudojome, baudinių serijoje startavome dviem klaidomis ir patyrėme nesėkmę. Apmaudu, bet jau nieko nepakeisi. Artimiausiame ture mūsų laukia susitikimas su lyderiais – Kauno BE1 NFA futbolininkais. Tikiu, kad vyrukai susiims ir pasistengs parodyti savo geriausias savybes”, – vylėsi treneris Antonio.

50 taškų per 24 rungtynes surinkusi VFA komanda U14 čempionate užima 3 vietą, o FK „Jonava“ su 27 taškais yra 10-a. Čempionate pirmauja 59 taškus turinti Kauno BE1 NFA, 55 taškai yra Vilniaus BFA sąskaitoje.

Kitas rungtynes VFA U14 komanda žais birželio 1 dieną Fanų stadione su BE1 NFA ekipa.

Pirmos lygos U14 diviziono Pietų-Rytų regiono B pogrupyje pergales iškovojo abi VFA komandos. 20-ojo turo mačuose gegužės 25 d. VFA B 4:1 nugalėjo čempionate pirmaujančią BFA B ekipą, o VFA C 2:1 įveikė laipteliu aukščiau buvusius varžovus iš BFA C.

VFA B ekipai 3 įvarčius pelnė Tadas Bagdanskis, dar 1 pridėjo Martynas Pocevičius, VFA C gretose pasižymėjo Aleksandras Kazilionis ir Adam Ibrahim.

36 taškus per 17 dvikovų surinkusi VFA B ekipa Pirmos lygos U14 diviziono Pietų-Rytų regiono B pogrupyje užima 2 vietą, o 9 taškus turinti VFA C pakilo į 6 poziciją. Pirmauja 45 taškus per 17 rungtynių surinkusi Vilniaus BFA B, tuo metu BFA C su 8 taškais smuktelėjo į paskutinę – 7 vietą.

Artimiausias rungtynes VFA B ekipa žais birželio 1 d. Fanų stadione su VFA „Geležinis vilkas B” komanda (22 taškai), o VFA C futbolininkai birželio 2 d. ten pat išmėgins jėgas su varžovais iš BFA B.

#VisadaGaliGeriau!