VFA U13 komandos sąskaitoje – laimėta baudinių serija

LVJUFA Pirmos lygos U13 diviziono Pietų-Rytų regiono A pogrupyje „Vilnius Football Academy“ U13 komanda gegužės 26 d. vykusiose rungtynėse po baudinių serijos 4:1 įveikė FK „Ataka“ ekipą.

Kietose ir atkakliose rungtynėse pagrindinis laikas baigėsi lygiosiomis 1:1. VFA ekipą į priekį išvedė 13 min. pasižymėjęs Faustas Fedotovas, bet 48 min. varžovai rezultatą išlygino. Baudinių serijoje puikiai žaidęs VFA ekipos vartininkas Krystian Kazakevič atrėmė net tris iš keturių varžovų smūgių ir svariai prisidėjo prie papildomo taško.

„Sužaidėm tikrai neblogas rungtynes. Rezultato prasme joms mums nieko nelėmė, bet suteikė tikrai daug naudingos patirties. Varžovai nuo pirmų minučių pasiūlė fizišką kovą, o kadangi daugiau nei pusė oponentų buvo galva didesni už mus, grumtis su jais buvo labai sudėtinga. Teko varžovus apžaidinėti meistriškumu, ir čia mes tikrai buvome geresni. Kontroliavome kamuolį, valdėme žaidimą, kūrėmės pavojingus momentus. Pirmame kėlinyje Joris Purickas atliko puikų perdavimą Faustui ir šis pelnė įvartį. Ir po to turėjome progu, buvo ir keli tolimi smūgiai, kai nuo įvarčio mus skirdavo vos keli centimetrai, bet pasižymėti nepavyko.

Po pertraukos tęsėm savo darbus, atakavom varžovus, stengėmės juos kuo ilgiau palikti be kamuolio. Kita vertus, jie ir patys pernelyg nepersistengė kurdami atakas, dažniausiai tiesiog spirdavo kamuolį į priekį, bet viename epizode tokiu būdu jiems pavyko surengti rezultatyvią ataką. Po tolimo perdavimo kamuolys nuskriejo mūsų gynėjams už nugarų, baudos aikštelėje kilo sumaištis, nesužibėjo ir mūsų vartininkas, tad kiek netikėtai kamuolys atsidūrė mūsų vartuose. Kadangi pagrindinis laikas baigėsi lygiosiomis, teko mušti baudinius. Čia mūsų vartininkas Krystian reabilitavosi, atrėmė tris varžovų smūgius ir padovanojo komandai papildomą tašką“, – konstatavo treneris Marius Zzabarauskas.

37 taškus per 15 rungtynių surinkusi VFA U13 komanda čempionato Pietų-Rytų regiono A pogrupyje užima pirmą vietą, o 32 taškus turinti FK „Ataka“ yra ketvirta. Antroje pozicijoje rikiuojasi 33 taškus pelniusi Alytaus FA „Dainava“, trečioje su 32 taškais žengia Kėdainių „Nevėžis“.

Kitas rungtynes LVJUFA Pirmos lygos U13 diviziono Pietų-Rytų regiono A pogrupyje VFA komanda žais birželio 2 d. svečiuose su paskutinę vietą užimančiu Alytaus „Vidzgiriu“.

Birželio 8 d. trenerio M. Zabarausko auklėtinių laukia finalinė akistata dėl Pirmos lygos U13 diviziono nugalėtojų titulo su geriausia kito pogrupio komanda.

#VisadaGaliGeriau!