„Vilnius Football Academy“ 2023 metų veiklos ataskaita

Pasitikdama ketvirtą gimtadienį „Vilnius Football Academy“ pateikia bendruomenei 2023 metų veiklos ataskaitą.

PERSONALAS. Per praėjusius metus akademija ir toliau sparčiai augo bei plėtėsi. Jei 2023 m. pradžioje akademijoje darbavosi 26 specialistai, o treniruotes lankė daugiau nei 600 vaikų, tai 2024 m. pradžioje akademijoje buvo 805 auklėtiniai, su jais darbavosi 36 specialistai. Pernai akademijoje buvo įsteigtos pirmosios atskiros mergaičių grupės, treniruotes lanko 59 merginos, su jomis dirba 3 jaunos ir energingos trenerės.

INFRASTRUKTŪRA. VFA auklėtinių treniruotės vyksta Vilniaus renovuotuose miesto mokyklų stadionuose Lazdynų, Žirmūnų, Baltupių, Kalnėnų ir kituose mikrorajonuose, šaltuoju metų laiku sportavome mokyklų salėse, taip pat BFA bei Pilaitės maniežuose, o vyriausieji visus metus treniravosi lauko aikštynuose.
Pernai svarbiu VFA veiklos centru tapo Šnipiškėse esantis „Fanų“ stadionas. Nuomos pagrindais akademijai prikausančiame stadione buvo pakeista dirbtinė danga, renovuota apšvietimo sistema ir sudarytos puikios sąlygos įvairaus amžiaus akademijos auklėtinių treniruotėms bei rungtynėms. Taip pat trečius metus iš eilės mūsų auklėtiniai turėjo galimybę kartą per savaitę treniruotis gimnastikos centre „Judesys“, lankyti specializuotus užsiėmimus su atletinio rengimo treneriais ir kineziterapeutais.

SPORTAS. 2023-2024 m. „Vilnius Football Academy“ komandos startavo visuose Elitiniuose jaunimo čempionatuose (U15, U16 ir U18), Lietuvos aukščiausioje lygoje varžėsi ir U14 komanda, o dar keturios akademijos ekipos dalyvavo U16, U14 ir U13 Lietuvos I lygos pirmenybėse. Tuo metu Lietuvos vaikų ir jaunimo čempionatuose (U8-U12) startavo 8 „Vilnius Football Academy“ komandų, dalyvavysios tiek PRO, tiek ir Apskričių varžybose. Be to, visų amžiaus grupių komandos tradiciškai patirties sėmėsi įvairiuose futbolo turnyruose tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje.

FINANSAI. 2023 metais „Vilnius Football Academy“ veikla buvo nuostolinga. Nors per metus akademija sugeneravo net 1 mln. 47 tūkst. 439 eurų pajamų, bet sąnaudos siekė 1 mln. 145 tūkst. 340 eurų, tad grynasis veiklos rezultatas – 97 tūkst. 901 Eur nuostolio. 2022-ais metais akademijos veiklos pajamos ir sąnaudos siekė 631 tūkst. 99 Eur.

„Vilnius Football Academy“ direktoriaus Darvydo Šerno teigimu, nuostolius lėmė akademijos investicijos į infrastruktūrą, specialistus ir treniruočių įrangą. „Nuostoliai skamba ir atrodo nemaloniai, bet mes apsisprendėme prisiimti riziką siekdami sukurti akademijai tvirtą infrastruktūros pagrindą. „Fanų“ stadiono renovacija ir nuoma pareikalavo didelių finansinių investicijų, tačiau neabejojame, kad ateityje jos atsipirks su kaupu. Ir tas efektas bus ne tik finansinis, bet atsispindės ir mūsų auklėtinių treniruočių bei žaidimo kokybėje. Mes nuo pirmų veiklos dienų deklaravome, kad nuolat investuosime į akademijos plėtrą ir kokybę – ir savo žodžių laikomės. Ilgalaikės nuomos sutartimi valdome „Fanų“ stadioną, o šių metų vasaros pabaigoje atversime ir nuosavos treniruočių bazės duris Lazdynuose. Tai yra tikrai labai brangus, tačiau tuo pat metu – ir būtinas sprendimas, siekiant judėti į priekį, augti, stiprėti ir kurti geriausias sąlygas žaidėjams, treneriams bei mūsų akademijos, o taip pat ir visos Lietuvos futbolo bendruomenei“, – teigė D. Šernas.

#VisadaGaliGeriau!