VFA U16 komanda nutraukė nesėkmių seriją

Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U16 diviziono antrame etape trijų pralaimėjimų seriją nutraukė „Vilnius Football Academy“ komanda. Birželio 1 d. trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniai Pilaitės maniežo aikštėje po baudinių serijos 4:3 įveikė „A. Narbekovo FA“ ekipą. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 0:0.

„Rungtynės buvo kovingos ir lygios, galimybių pasižymėti turėjome ir mes, ir mūsų varžovai. Visgi paskutinėje atakų fazėje mums pritrūkdavo tikslumo ir šaltakraujiškumo, tad rungtynes baigėme be įvarčių. Pradedant atakas nuo savų vartų ne visada pavykdavo įveikti varžovų presingą, tam tikrais epizodais žaidėme pernelyg statiškai. Akivaizdu, kad sezonui artėjant prie pabaigos susikaupė bendras nuovargis, ypač emocijos krito, kai praradome galimybes kovoti dėl medalių. Tai yra normalu vertinant pagal grupių psichologijos metodiką, tačiau norisi, kad į kiekvienas rungtynes eitume maksimaliai susikaupę ir nusiteikę kovai. O pastaruoju metu to nusiteikimo tikrai labai trūksta“, – pastebėjo treneris Robertas.

21 tašką po 26 rungtynių turinti VFA komanda EJL U16 divizione tarp dėl 1-6 vietų kovojančių ekipų yra penkta. Pirmauja 39 taškus surinkusi Kauno BE1 NFA, 37 taškus savo sąskaitoje turi Vilniaus „Žalgiris“, po 30 – Vilniaus BFA ir VFA „Geležinis vilkas“. „A. Narbekovo FA“ kraityje yra 18 taškų.

Paskutines rungtynes antrame čempionato etape VFA futbolininkai žais birželio 15 d. Fanų stadione su BE1 NFA ekipa.

Tuo metu LVJUFA Pirmos lygos U16 diviziono Rytų regiono pirmenybės VFA U16 B komanda savo pasirodymą jau baigė. Birželio 2 d. vykusiose paskutinėse rungtynėse VFA futbolininkai svečiuose 1:3 nusileido „Geležinis vilkas“ B komandai ir nepasinaudojo proga finišuoti pirmoje turnyrinės lentelės pozicijoje.

Varžovai 7 min. pelnė pirmą įvartį, o 39 min. padvigubino savo pranašumą. 45+3 min. Gabrielius Bitinas sumažino atsilikimą iki minimumo, bet išlyginti rezultato VFA ekipai nepavyko, o paskutinėmis rungtynių minutėmis varžovai įmušė trečią įvartį ir užsitikrino pergalę.

Komandai vadovavęs treneris Robertas teigė, kad jo auklėtiniai rungtynes pradėjo gerai nusiteikę, jautėsi vyrukų susikaupimas ir tinkamas pasiruošimas, tačiau greitas įvartis pakoregavo planus. „Rungtynės prasidėjo apylygiai, tačiau po dviejų grubių klaidų gavome šaltą dušą ir baigiantis kėliniui atsilikinėjome 0:2. Smagu, kad nesustojome, źaidėme toliau, paskutinėmis kėlinio minutėmis atsakėme ir savo įvarčiu, o antrame kėlinyje praktiškai visą laiką žaidėme varžovų pusėje, tačiau įmušti nepavyko. Varžovus ne kartą gelbėjo puikiai žaidęs jų vartininkas, tačiau dar labiau jiems padėjo sėkmė, nes per rungtynes mes bent 8 kartus drebinome priešininkų vartų konstrukciją, dar dažniau iš patogių situaciją mušėme pro šalį“, – konstatavo teneris Robertas.

28 taškus per 14 rungtynių surinkusi VFA U16 B komanda LVJUFA Pirmos lygos U16 diviziono Rytų regiono pirmenybėse užėmė 2 vietą. Pirmoje liko 34 taškus pelnius VFA „Geležinis vilkas B“ ekipa, trečią su 27 taškais užėmė ESFA komanda.

„Šiek tiek apmaudu, kad nepavyko pergale užbaigti čempionato ir finišuoti pirmoje vietoje, bet iš esmės komandos pasirodymą Pirmoje lygoje vertinu teigiamai. Labai svarbu, kad varžybinio laiko gavo jaunesni žaidėjai, taip pat ir tie, kurie Elitinėje U16 lygoje sulaukė mažiau progų. Taip pat noriu pastebėti, kad nors VFA B komandoje rungtyniavo žaidėjai iš skirtingų akademijos ekipų, bet aiškiai matėsi mūsų akademijos žaidimo stilius ir modelis, o tai irgi labai pozityvus akcentas“, – teigė treneris Robertas Šuškevič.

#VisadaGaliGeriau! #DaugiauNeiAkademija