Kaišiadoryse – dramatiškas VFA U13 komandos triumfas superfinale!

Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacijos (LVJUFA) rengiamos Lietuvos U13 amžiaus grupės pirmenybės finišavo birželio 8 dieną Kaišiadoryse vykusiu Superfinalu. Jame susitiko Pirmos lygos U13 diviziono Pietų-Rytų regiono A pogrupio nugalėtojais tapę „Vilnius Football Academy“ futbolininkai ir Šiaurės-Vakarų grupėje antrą vietą užėmusi Gargždų „Banga“. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 1:1, o pergalę – ir kelialapį į aukščiausią divizioną išplėšė baudinių serijoje savo varžovus įveikę trenerių Mariaus Zabarausko ir Ernesto Plavskij auklėtiniai.

Superfinale VFA ekipa pirmavo po Raigardo Mackevičiaus įvarčio, bet „Banga“ antrajame kėlinyje atsakė Danieliaus Martinkėno taikliu smūgiu. Per pagrindinį laiką neišaiškinus laimėtojo, komandos stojo mušti baudinių. Su šiuo išbandymu geriau susidorojo ir 6:5 varžovus įveikę triumfavo VFA futbolininkai.

Trenerio Mariaus teigimu, superfinalas „kainavo“ labai daug nervų ir „padovanojo“ kalną intrigos. „Buvo tikras trileris, bet svarbiausia, žinoma, jog su laiminga pabaiga. Rungtynes pradėjome su puikia energiją. Vyrukų motyvuoti tikrai nereikėjo, nes šioms rungtynėms ruošėmės ir jų laukėme visą sezoną. Pasakysiu atvirai, jautėmės už oponentus gerokai stipresni, tai atsispindėjo ir rungtynių eigoje. Atlikome bent 20-25 smūgių į vartus, daugybę kartų kamuolys skriejo į vartų stačiakampį, o varžovai surengė vieną vienintelę kontraataką, kuri baigėsi įvarčiu. Futbolas kartais būna labai negailestingas, taip vos nenutiko, kai pagrindinis laikas baigėsi švieslentėje esant rezultatui 1:1. Viskas persikėlė į 11 metrų baudinių seriją, kurioje suspindėjo mūdų vartininkas Adam Bouazi, atrėmęs ne vieną baudinį. Seriją vainikavo pastarojo vartininko įmuštas lemiamas baudinys bei atremtas varžovų vartininko smūgis. Tad būten Adomas ir tapo superfinalo MVP.

Bet aš didžiuojuosi visais savo žaidėjais. Nėra lengva visas rungtynes žaidžiant varžovų aikštės pusėjekurti vieną pavojingą momentą po kito ir pelnius vos vieną įvartį daugiau nepasižymėti. Dar sunkiau susitvarkyti su jauduliu ir laimėti seriją tokiu stiliumi. Galima sakyti, kad pažvelgę savo baimei į akis mes ją nugalėjome Atskiros padėkos ir gero žodžio verti mūsų komandos tėveliai, kurie sukūrė dar nematytą atmosferą ir visa širdimi palaikė mus. Jautėm turėdami 12-ą žaidėją aikštėje. Ačiū! Įrodėme, jog esam #DaugiauNeiAkademija“, – pareiškė treneris Marius.

Pirmos lygos U13 diviziono Pietų-Rytų regiono A pogrupyje VFA ekipa sužaidė 15 rungtynių, iškovojo 11 pergalių, du kartus laimėjo baudinių serijas ir patyrė dvi nesėkmes. Jaunieji futbolininkai iš viso surinko 37 taškus, įmušė 83 įvarčius, o varžovams leido pasižymėti tik 9 kartus.

„Pirmieji metai didžiajame futbole nebuvo lengvi. Atsirado nauji iššūkiai, t.y. keitėsi aikštės išmatavimai, kamuolio dydis, padaugėjo žaidimo principų ir aspektų, kuriuos turėjome mokytis. Buvo sunkumų, bet žvelgiant į sezoną negaliu jo vertinti kitaip, nei tik teigiamai. Svarbiausia, kad įgyvendinome pagrindinį tikslą – išplėšėme kelialapį į 2024-2025 m. aukščiausią šalies U14 divizioną. Atsipirko visas darbas, visos mūsų pastangos. Tiesa, vienas didžiausių iššūkių buvo rasti „gerų rungtynių“, lygiaverčių varžovų sezono metu, nes mano nuomone, mes buvome priversti dalyvauti žemesnio rango pirmenybėse, nei esame verti. Gelbėjo turnyrai Latvijoje, Lenkijoje, taip pat draugiškos rungtynės su aukščiausio divizinio komandomis. Tikiu šiais vyrukais ir esu įsitikinęs, kad kitas sezonas atneš daug naudingos patirties ir mes tikrai būsime konkurencingi aukščiausioje šalies jaunių lygoje. Nors šis sezonas ką tik baigėsi, bet mes jau nekantriai laukiame naujojo sezono, nes žinom kad #VisadaGaliGeriau!“, – kalbėjo treneris Marius Zabarauskas.

Sveikiname VFA U13 komandos trenerius Marių ir Ernestą, taip pat visus futbolininkus ir jų tėvelius!

#DaugiauNeiAkademija #VisadaGaliGeriau