VFA U16 komandos kraityje – trijų pergalių serija

2023-2024 m. Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U16 divizione trečią pergalę iš eilės iškovojo VFA U16 komanda. Trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniai 9-ojo turo rungtynėse šeštadienį Fanų stadione 1:0 įveikė Vilniaus „Talentų FA – FK Riteriai“ ekipą. Vienintelį įvartį 87 min. pelnė Emil Vainovskij.

Trenerio R. Šuškevič teigimu, rungtynės buvo aršios, kovingos ir panašios į derbį. Jų metu buvo daug emocijų, rimtų dvikovų ir vyriško žaidimo. „Buvome gerai pasiruošę, parengėme konkretų rungtynių planą ir, manau, jis suveikė. Rungtynių pirmoje pusėje turėjome 2-3 labai geras progas, daugiau žaidėme su kamuoliu, pavyko gerai presinguoti varžovų žaidėjus ir versti jaustis juos nepatogiai. Tiesa, TFA kiek geriau pradėjo antrą kėlinį, tačiau vėliau mes perėmėme žaidimo kontrolę ir surengėme eilę išpuolių prie varžovų vartus. Reikia pastebėti, kad varžovai atsakinėjo pavojingais aukštais kamuolio užmetimais ir perdavimais iš kraštų į mūsų baudos aikštelę. Tikrai ne su visais susitvarkėme ir galėjome būti nubausti, tačiau atsilaikėme, o baigiantis rungtynėms pelnėme savo įvartį ir iškovojome pergalę“, – teigė treneris Robertas.

Anot jo, VFA komanda nusipelnė laimėjimo. „Tikrai netrūko labai pozityvių momentų – tiek gynyboje, tiek ir atakuojant. Rungtynės turėjo patikti ir sirgaliams, kadangi buvo ganėtinai atviros. Verta paminėti ir abiejų komandų vartininkus, kurie puikiai darbavosi ir ištraukė po keletą „mirtinų kamuolių“. Pozityvių emocijų paliko ir geras komandiškumo bei individualaus žaidimo balansas. Akivaizdu, kad taip dirbant mes galime demonstruoti dar geresnį futbolą.

Iš negatyvių aspektų išskirčiau tai, kad nepavyko iki galo išlaikyti aukščiausią tempą, buvo momentų kur tiesiog nedabėgdavome. Trenerių štabui norisi, kad vyrukai išlaikytų aukštą intensyvumo lygį visas 90 minučių ir net jį padidintų rungtynių eigoje. Be abejo, mes suprantame, kad rungtynių metu būna situacijų, kai reikia atsikvėpti, bet toliau dirbsime, kad to atokvėpio minučių mūsų žaidėjams reikėtų kuo mažiau. Dėkoju žaidėjams ir mūsų sirgaliams, o taip pat primenu, kad tikrai galime geriau. Tikiuosi, kad iki to mes tikrai ateisime“, – pareiškė R. Šuškevič.

15 taškų per 8 rungtynes surinkusi VFA komanda EJL U16 divizione užima 6 vietą. Pirmauja 22 taškus surinkusi Kauno BE1 NFA komanda, antroje pozicijoje žengia 21 tašką turintis FK „Žalgiris“. Trečią-ketvirtą vietas dalinasi po 16 taškų pelniusios Vilniaus BFA ir „Talentų FA – FK Riteriai“ ekipos.

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais spalio 7 d. su paskutinę vietą čempionate užimančia FA „Šiauliai-ŠSG“ (1 taškas po 9 rungtynių) komanda.

#VisadaGaliGeriau!