U13 divizione – dar viena užtikrinta VFA pergalė

LVJUFA Pirmos lygos U13 diviziono Pietų-Rytų regiono A pogrupio 6 ture dar vieną užtikrintą pergalę iškovojo VFA U13 komanda. Spalio 1 d. trenerio Mariaus Zabarausko auklėtiniai svečiuose 4:0 įveikė FK „Druskininkai“ ekipą. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Joris Purickas, po vieną pridėjo Raigardas Mackevičius ir Faustas Fedotovas.

„Prieš rungtynes vaikinams kėlėme konkrečius tikslus: žaisti drausmingai, bet tuo pat metu – agresyviai, taip pat išnaudoti aikštės kraštus bei įtraukti į atakas krašto gynėjus. Šios rungtynės parodė, kad mūsų žaidimas gerėja ir vyrukai pradeda atsiskleist didelėje aikštėje, – pastebėjo treneris M. Zabarauskas. – Praktiškai visas rungtynes kontroliavome kamuolį, varžovams labai retai pavykdavo prie jo prisiliesti. Džiugina ramybė su kamuoliu ir situacijų atpažinimas, teisingas vertinimas kur ir kada reikia kirsti, kada atlikti perdavimą. Esu patenkintas komandos žaidimu, tačiau kyla klausimų dėl progų realizacijos. Jų turėjome tikrai pakankamai, bet išnaudojome vos keturias, tad šią savaitę ir toliau dirbsime ties atakų užbaigimu bei kitais futbolo aspektais“.

9 taškus per penkerias rungtynes surinkusi VFA U13 komanda čempionate pakilo į 4 vietą. Pirmauja 15 taškų turinti Alytaus FA „Dainava“, po 12 taškų surinko Kėdainių „Nevėžis“ ir Vilniaus „Rabona“.

Kitas rungtynes futolininkai žais spalio 15 d. Fanų stadione su FK „Vilnius“ komanda. 5 taškus turintys varžovai čempionate užima 8 vietą.

Tiesa, artimiausią savaitgalį VFA U13 komanda taip pat praleis futbolo ritmu. „Ateinantį savaitgalį čempionate turėsime pauzę, tačiau nesiilsėsime, o dalyvausime elitinio turnyro Lenkijoje atrankoje. Atrankos turnyras vyks Vilniuje, žaisime 9 prieš 9 formate. Turėsime progą išmėginti jėgas su pajėgiais varžovais iš Latvijos bei Lietuvos, tikiu, kad tai mums padės dar geriau pasirengti ir čempionato kovoms“, – teigė treneris Marius.

#VisadaGaliGeriau!