Šiauliuose – dvi skirtingos VFA komandų rungtynės

Spalio 7 d. dvi „Vilnius Football Academy“ komandos lankėsi Šiauliuose ir susitiko su varžovais iš FA „Šiauliai-ŠSG“. Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U16 diviziono 10 turo rungtynėse VFA futbolininkai varžovus įveikė 5:0, tuo metu EJL U15 čempionato dvikovoje VFA ekipa varžovams pralaimėjo net 1:7.

VFA U16 komandai po du įvarčius pelnė Aleksandr Tkačuk ir Domas Sinkevičiu, vieną pridėjo Domas Mažeika. Trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniai čempionate šventė ketvirtą pergalę iš eilės, visgi pats treneris šiuo laimėjimu pernelyg nesidžiaugė.

„Atvykome gerai nusiteikę ir pasiruošę rungtynėms, tačiau joms prasidėjus keli dalykai kiek erzino. Visų pirma, prasto oro sąlygos ir labai stiprus vėjas trukdė iki galo kokybiškai organizuoti žaidimą. Antra, labai nemaloniai nustebino žaidėjų manymas, kad galima žaisti puse jėgos. Nors pirmame kėlinyje pelnėme du įvarčius, buvo ir gražių kombinacijų, gerų išėjimų į kontratakas ir šiaip įdomių epizodų, tačiau bendrai kėlinį vertinu vidutiniškai. Ką buvome sutarę prieš rungtynes – to iš esmės neįgyvendinome.

Per pertrauką rimtai pasikalbėjome, tad tikėjausi, kad antras kėlinys bus žymiai geresnis. Deja, išskyrus nebent pirmas 5-7 min. kur sužaidėme labai gerai iš energetinės, taktinės ir techninės pusės, jis buvo toks pat, kaip ir pirmas. Faktas, kad varžovai buvo akivaizdžiai silpnesni, rungtynės nebuvo sunkios, susikūrėme daug progų, pelnėme penkis įvarčius, tačiau bendra žaidimo kokybė ir nusiteikimas manęs netenkina.

Komandoje mes siekiame diegti aukščiausius standartus, manau, kad žaidėjai tai puikiai supranta, tačiau šį kartą aikštėje to supratimo nesijautė. Suprantu, kad gal ir keistai skamba, kai treneris po laimėtų rungtynių barasi, tačiau galiu tik pakartoti, kad laimėti smagu, tačiau žymiai svarbiau yra žaisti gerą futbolą ir tuo mėgautis, o ne nuleidinėti savo kartelę žemiau“, – samprotavo treneris Robertas.

18 taškų per 9 rungtynes surinkusi VFA komanda EJL U16 divizione pakilo į 4 vietą. Pirmauja 25 taškus surinkusi Kauno BE1 NFA komanda, antroje pozicijoje žengia 24 taškus turintis Vilniaus FK „Žalgiris“.
Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais spalio 14 d. su A. Narbekovo FA (17 taškų) komanda.

Tuo metu kai VFA U16 komanda Šiauliuose šventė pergalę, EJL U15 čempionato 10 turo rungtynėse žaidusi U15 ekipa patyrė skaudžią nesėkmę. Jau po pirmų 45 minučių trenerio Augusto Trinkūno auklėtiniai atsiliko 0:4, antrame kėlinyje Šiaulių futbolininkai pelnė dar tris įvarčius, o vienintelį paguodos įvartį VFA komandai 65 min. įmušė Benas Grabauskas. Tai buvo trečia VFA U15 komandos nesėkmė iš eilės EJL U15 čempionate.

„Pirmas kėlinys buvo gan neblogas ir tolygus, tiesiog mes nerealizavome progų, o varžovai labai lengvai praeidavo pro mūsų gynėjus ir mušė įvarčius. Antrame kėlinyje vaikinams akivaizdžiai stigo koncentracijos, motyvacijos ir noro kovoti iki galo. Būtent tai ir pakišo koją, o laimėjo tie kurie labiau to norėjo“, – po rungtynių nedaugžodžiavo treneris Augustas.

9 taškus per 8 rungtynes surinkusi VFA komanda EJL U15 divizione smuktelėjo į 9 vietą. Pirmauja 25 taškus turintis FK „Žalgiris“, 23 taškus surinko Vilniaus BFA, 21 – Marijampolės SC komanda.

Kitas rungtynes EJL U15 čempionate VFA futbolininkai žais spalio 14 d. Fanų stadione su FK „Aidas“ (3 tšk.) komanda.

#VisadaGaliGeriau!