VFA „Winter Cup“: pirmasis žiemos futbolo krikštas

Lapkričio mėnesį pasibaigė kovos oficialiuose Lietuvos vaikų ir jaunimo čempionatuose. Tačiau „Vilnius Football Academy“ treneriai Marius Zabarauskas ir Ernestas Plavskij įrodinėja, kad ir žiemą galima žaisti futbolą. Ir nebūtinai maniežuose.

Gruodžio 2-3 dienomis Fanų stadione įvyko inauguracinės VFA „Winter Cup“ turnyro kovos, kuriose dalyvavo ne tik LVJUFA Pirmos lygos U13 diviziono Pietų-Rytų regiono pirmenybėse rungtyniaujantys VFA futbolininkai, bet ir įvairių Vilniaus futbolo mokyklų bei akademijų komandos.

Pirmoje turnyro dalyje startavo 5 komandos: VFA A ekipa, taip pat U13 čempionato atstovai – FA „Žalgiris“, FA „Panevėžys“, FK „Granitas“ bei „Talentų futbolo akademija“. VFA komandos treneris Marius teigė, kad galimybė išmėginti jėgas su varžovais iš aukštesnės lgos buvo labai laiku ir vietoje.

„Tikrai džiaugiuosi, kad pavyko prikviesti aukštesnio diviziono komandas, kadangi pastaruoju metu mums tokios patirties stipriai trūksta. Komandos žaidimu likome patenkinti. Sužaidė ketverias rungtynes, iš viso apie 100 min. žaidybinio laiko, tris kartus laimėjome ir tik po atkaklios kovos pralaimėjome „Žalgiriui“. Tiesa, kadangi turnyre visi žaidėme tarpusavyje, vienos grupės formatu, surinktų taškų skaičiumi aplenkėme visus varžovus ir užėmėme pirmą vietą. Bet ne tai svarbiausia. Labiausiai džiaugiuosi vyrukų žaidimo kokybe prieš varžovus iš aukščiausios lygos. Prieš turnyrą sprendėme savo užduotis, siekėme būti kompaktiškais gynyboje, žaisti agresyviai ir kovingai, padėti vieni kitiems, nenusileisti varžovams nei viename aikštės centimetre. Taip pat siekėme kontroliuoti kamuolį, būti aštriems atakoje, kuriant bei išnaudojant kiekybinius pranašumus. Džiugu, kad vyrukai stengėsi iš visų jėgų ir visus tikslus įgyvendino“, – konstatavo M. Zabarauskas.

Bendroje įskaitoje antrą vietą užėmė FA „Žalgiris“, trečioje finišavo „Granitas“, ketvirti liko Panevėžio futbolininkai, o penkta vieta atiteko TFA ekipai. Turnyro prizininkai buvo apdovanoti medaliais, o geriausi komandų žaidėjai bei geriausias turnyro žaidėjas gavo individualius prizus. Beje, geriausiu turnyro žaidėju buvo išrinktas VFA komandos žaidėjas Oskaras Ilkevič.

„Tikimės, jog šis turnyras taps tradicija, kviesime komandas išbandyti jėgas tarpsezonio metu ir ateityje. O šiais metais mūsų dar laukia keli draugiški testai, po to keliausime į Latviją. Liepojoje dalyvausime kitame „Winter Cup“ turnyre, o po jo pasitiksime didžiąsias metų šventes“, – teigė treneris Marius.

VFA B komanda gruodžio 3 dieną Fanuose susitiko su FK „Vilnius“, FK „Rabona“ ir FK „Granitas“ B ekipomis. Trenerio Ernesto teigimu, pagrindinis turnyro tikslas buvo suteikti kuo daugiau žaidybinės praktikos visiems 2011 metų gimimo vyrukams. „Kadangi visos komandos gavo po 100 minučių žaidybinio laiko, galima drąsiai konstatuoti, kad tikslą pasiekėme. Smagu, kad viso turnyro metų, tvyrojo gera nuotaika ir konkurencinga kova aikštelėje. Kadangi turnyre dalyvavo keturios komandos, tad iš pradžių žaidėme tarpusavyje, o po to sužaidėme rungtynes dėl vietų.

Pirmose rungtynes VFA vyrukai susitiko su „Granitas“ B ekipa ir laimėjo 5:0. Vėliau mūsų laukė FK „Vilnius“ egzaminas. Nors pirmavome 2:0 , tačiau persvaros neišsaugojome ir po finalinio švilpuko užfiksuotos lygiosios 2:2. Lygiosiomis pasibaigė ir paskutinės grupės rungtynės su FK „Rabonos“ vyrukais. Gerai startavę išsiveržėme į priekį, bet likus kelioms minugtėms iki rungtynių pabaigos varžovai rezultatą išlygino. Visgi tai mums nesutrukdė kovoti dėl aukščiausių vietų. Finalinėse rungtynėse susitikome su tais pačiais FK „Vilnius“ futbolininkais. Prieš mačą komandoje tvyrojo pozityvi nuotaika, jautėsi, kad visi vyrukai nusiteikę kovingai ir degė noru ištaisyti pirmame susitikime padarytas klaidas. Kontroliavome žaidimo ritmą nuo pirmos iki paskutinės minutės ir laimėjome 5:0. Rungtynėse dėl trečios vietos „Rabona“ įveikė „Granitas“ B ekipą ir pasidabino bronzos medaliais“, – turnyro eigą apibendrino E. Plavskij.

Prizines vietas turnyre užėmusios komandos gavo atminimo medalius, asmeniniais apdovanojimais buvo įvertinti geriausi ir rezultatyviausi VFA „Winter Cup“ turnyro žaidėjai. Šioje kategorijoje dominavo VFA B futbolininkai: Nojus Liubochonskis buvo išrinktas geriausiu komandos žaidėju, o Kristupas Kuodis tapo ne tik rezultatyviausiu, bet ir buvo pripažintas geriausiu viso turnyro futbolininku.

„Medaliai ir apdovanojimai tikrai džiugina, bet mane labiausiai pradžiugino vyrukų koncentracija ir nusiteikimas turnyrui. Smagu, kad rungtynėse matėme sunkaus darbo treniruotėse vaisius. Atskirai noriu padėkoti visoms šiame turnyre dalyvavusioms akademijoms, viliuosi, jog su jomis susitiksime dar ne kartą ir galėsime padėti vieni kitiems tobulėti, nes #VisadaGaliGeriau!“, – pareiškė treneris Ernestas.

Akademijos vardu sveikiname trenerius Marių ir Ernestą, taip pat ir žiemos šaltuko nepabūgusius jaunuosius futbolininkus!

#VisadaGaliGeriau!