VFA ketvertuko išbandymai Kaune

Pirmą gruodžio savaitgalį net keturios „Vilnius Football Academy“ 2014 m. gimimo auklėtinių komandos iš Lazdynų ir Kalnėnų rajonų grupių lankėsi Kaune bei dalyvavo futbolo turnyre, kuriame išmėgino jėgas su bendraamžiais iš FM „Ąžuolas“ , FK „Garliava“, Kauno raj. „Hegelmann“ ir Kazlų Rūdos. Visos komandos sužaidė po 4 rungtynes ir buvo įvertintos atminimo medaliais.

VFA Lazdynų grupės trenerio Mato Juodelio teigimu, šis turnyras buvo skirtas mažiausiai žaidybinės patirties turintiems vaikams, o daugeliui tai apskritai buvo pirmas tokio pobūdžio išbandymas. „Prieš turnyrą sutarėm, kad reikia žaisti drąsiai, imtis iniciatyvos, nevengti žaidimo 1 prieš 1, o praradus kamuolį – stengtis kuo greičiau jį susigrąžinti. Nors ir matėsi, kad vaikams trūksta žaidybinės praktikos, jautėsi ir stiprus jaudulys, bet iš esmės vyrukai maloniai nustebino ir parodė daugiau nei tikėjomės. Dirbsime toliau, stengsimės, kad kituose turnyruose būtų mažiau jaudulio ir daugiau pasitikėjimo savimi, daugiau žaidimo su kamuoliu“, – teigė treneris Matas.

Išvykoje į Kauną su VFA komandomis taip pat dalyvavo treneriai Ugnius Vainevičius, Titas Glodenis ir Ignas Kurklietis. Pastarojo teigimu, turnyre buvo siekiama įsitikinti, ar jaunieji futbolininkai sugeba rungtynių metu pritaikyti treniruotėse ugdomus įgūdžius.

„Nors pirmose rungtynėse ir pralaimėjome, vaikinų žaidime pamačiau daugiau teigiamų, negu neigiamų epizodų. Paskutiniu metu treniruotėse mes daug dėmesio skyrėme žaidimui 1 prieš 1, atakos krypties keitimui, apgaulingų judesių pratimams, o taip pat pradėjome mokytis perdavimo bei atsidengimo pradmenų. Galiu drąsiai teigti, kad įgytos naujos žinios ir įgūdžiai vyrukams ženkliai padėjo likusio turnyro metu. Pasidarę išvadas, jie kitose trijose rungtynėse tiesiog dominavo. Labai džiaugiuosi, kad be trenerių įsikišimo berniukai patys sugebėdavo atpažinti 2 prieš 1 žaidimo situacijas, atlikdo daug reidų kraštais, po kurių sekdavo perdavimai laisviems komandos draugams, o šie sėkmingai siųsdavo kamuolį į vartus. Tikiu, jog vyrukai pamatė, kad sunkus darbas treniruotėse anksčiau ar vėliau duoda vaisių. Viliuosi, kad tai suteiks jiems dar daugiau motyvacijos treniruotis ir siekti savo tikslų sunkiai plušant treniruočių metu“, – samprotavo treneris Ignas.

Savo auklėtinių pastangomis nenusivylė ir treneris Titas. „Daugumai vaikinų ir vienai merginai tai buvo pirmas turnyras, autobuse vaikai kalbėjosi, kad labai jo laukė, jaudinosi, išvakarėse sunkiai užmigo. Gal dėl to jaudulio pirmosios turnyro rungtynės buvo sunkesnės, bet paskui komanda įsivažiavo. Turnyre iškovojome tris pergales ir patyrėme vieną nesėkmę, žaidimas buvo tikrai gan kokybiškas, komanda klausėsi patarimų ir stengėsi juos vykdyti. Po turnyro visų nuotaikos buvo nuostabios, treneris taip pat buvo patenkintas komandos nusiteikimu ir kovingumu“, – teigė treneris T. Glodenis.

Akademijos vardu sveikiname trenerius ir jų auklėtinius su pirmosiomis turnyrinio futbolo patirtimis, o tuo pačiu primename, kad #VisadaGaliGeriau!