LVJUFA Pirmoje lygoje – galingas VFA U13 futbolininkų žingsnis

LVJUFA Pirmos lygos U13 diviziono Pietų-Rytų regiono A pogrupyje ketvirtą pergalę iš eilės iškovojo „Vilnius Football Academy“ U13 komanda. Gegužės 18 d. trenerio Mariaus Zabarausko auklėtiniai 16 turo rungtynėse Pilaitės manieže 7:1 įveikė FK „Vilnius“ ekipą.

Kadangi į šias rungtynes taip ir neatvyko teisėjas, VFA ir „Vilnius“ susitikimui teisėjavo patys treneriai. M. Zabarausko teigimu, nors oro sąlygos Pilaitės manieže buvo labai sudėtingos, tačiau jo auklėtiniai energingai startavo ir nuo pirmų minučių dominavo aikštėje. „Energingas startas pasiteisino, įmušėm greitą įvartį, tačiau netrukus po kvailokos klaidos gynyboje leidome varžovams išlyginti rezultatą. Bet dar pirmame kėlinyje atsakėme savo dviem įvarčiais ir į pertrauką išėjome pirmaudami 3:1. Pertraukos metu aptarėme savo klaidas ir praleistą įvartį, nutarėm, jog mes negalime sau leisti tokių dovanų, nes realiai pirmame kėlinyje visos pavojingos situacijos prie mūsų vartų kildavo po mūsų pačių klaidų. Į antrą kėlinį išėjome nusiteikę nebekartoti klaidų ir toliau dominuoti. Taip ir buvo. Antrame kėlinyje pelnėm dar keturis įvarčius ir iškovojome dar vieną užtikrintą pergalę. Apskritai, likau patenkintas bendru vaizdu, manau, kad klaidoms ir tam tikriems sprendimams įtakos turėjo sunkios oro sąlygos dengtame manieže. Visgi, nepaisant kelių klaidelių, sužaidėm puikias rungtynes, sukūrėm daug pavojingų momentų ir pelnytai laimėjome“, – teigė treneris Marius.

Nors oficialios statistikos nėra, bet neoficialiais duomenimis šiame mače VFA komandai 3 įvarčius pelnė Faustas Fedotovas, po 1 pridėjo Nikita Zubanov, Aleksandras Kazilionis, Raigardas Mackevčius ir Aivaras Montvila.

35 taškus per 14 rungtynių surinkusi VFA U13 komanda čempionato Pietų-Rytų regiono A pogrupyje užima pirmą vietą. Antroje žengia 31 tašką turinti FK „Ataka“, 30 taškų surinko Alytaus FA „Dainava“. Kitas rungtynes LVJUFA Pirmos lygos U13 diviziono Pietų-Rytų regiono A pogrupyje VFA komanda žais gegužės 26 d. Fanų stadione su FK „Ataka“.

#VisadaGaliGeriau!