EJL U16 čempionatuose – pergalė ir pralaimėjimas

Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U16 diviziono antrame etape tęsiasi nesėkmingas „Vilnius Football Academy“ komandos pasirodymas. Gegužės 25 d. trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniai svečiuose 0:2 nusileido su VFA „Geležinis vilkas“ ekipai. Tuo metu LVJUFA Pirmos lygos U16 diviziono Rytų regiono pirmenybėse VFA U16 B komanda po atkaklios kovos 3:2 palaužė FK „Rabona“ kolektyvą.

EJL čempionate VFA U16 komanda įvarčius praleido pirmo ir antro kėlinių pabaigose bei patyrė trečią pralaimėjimą iš eilės. „Labai sunkios ir visiškai nepavykusios rungtynės. Pirmą kartą šį sezoną tenka konstatuoti, kad realiai aikštėje neišpildėme nei vieno susitarimo. Gynyboje žaidėme labai prastai, vien pirmame kėlinyje patys sudarėme varžovams bent 5-6 situacijas, kai jie tiesiog privalėjo įmušti. Antrame irgi nebuvo geriau. Gynyboje žaidėme per plačiai, varžovai turėjo per daug laisvų erdvių mūsų aikštės pusėje, nepavyko žaidimas tarp linijų, kadangi buvome per daug statiški, trūko aštrumo puolime, agresyvesnio žaidimo vienas prieš vieną ir pan. Atrodė, kad vyrukai nebeturi nei noro, nei motyavijos stengtis, kovoti. Susidarė įspūdis, kad jie tiesiog laukė kol pasibaigs rungtynės. Aiškinsimės, ieškosime priežasčių, gal vaikinai pervargo, gal buvo per sunkios treniruotės, reikės analizuoti krūvius. Tačiau nepaisant visų sunkumų ir nuovargio, pas mus negali būti tokio pralaimėtojų mentaliteto, kokį pademonstravome paskutinėse rungtynėse“, – konstatavo treneris Robertas.

19 taškų po 25 rungtynių turinti VFA komanda EJL U16 divizione tarp dėl 1-6 vietų kovojančių ekipų yra penkta. Pirmauja 37 taškus surinkęs Vilniaus „Žalgiris“, 36 turi Kauno BE1 NFA, po 30 – Vilniaus BFA ir „Geležinis vilkas“.

Kitas rungtynes antrame čempionato etape VFA futbolininkai žais birželio 1 d. Pilaitės manieže su „A. Narbekovo FA“ (17 taškų) ekipa.

Tuo metu LVJUFA Pirmos lygos U16 diviziono Rytų regiono pirmenybių 17 turo rungtynėse VFA U16 B komanda 3:2 įveikė FK „Rabona“ ekipą. VFA futbolininkai du kartus pirmavo po Nikita Knyšev (5 min.) ir Lukian Barhan (40 min.) įvarčių, bet varžovai abu sykius lygino rezultatą. Vis dėlto 68 min. Domas Mažeika realizavo baudinį ir trečią kartą išvedė VFA komandą į priekį, o varžovai atsakyti tuo pačiu nesugebėjo.
Komandai vadovavęs treneris Tiago Ferreira neslėpė, kad prieš šias rungtynes susidūrė su tam tikrais iššūkiais. „Didžiausias iššūkis buvo rasti būdą motyvuoti žaidėjus, nes dauguma jų buvo pavargę po praėjusios dienos U16 komandos rungtynių. Žinojau, kad bus sunku ne tik dėl nuovargio, bet ir dėl natūralios žolės bei varžovų žaidimo stiliaus. Galiu pasakyti, kad mums pavyko dominuoti šiose rungtynėse, bet gynyboje prasileidome apmaudžius įvarčius, kai varžovai išbėgdavo prieš mūsų vartininką. Pertraukos metu rimtai pasikalbėjome, žaidėjai antrame kėlinyje žaidė nepaisydami susikaupusios nuovargio, visa širdimi ir galiausiai įrodė savo pranašumą“, – teigė treneris Tiago.

28 taškus per 13 rungtynių surinkusi VFA U16 B komanda LVJUFA Pirmos lygos U16 diviziono Rytų regiono pirmenybėse pakilo į 2 vietą. Pirmauja 31 tašką turinti VFA „Geležinis vilkas B“ ekipa, 25 taškai yra ESFA komandos sąskaitoje.

Kitas rungtynes VFA U16 B žais birželio 1 d. Fanų stadione su VFA „Geležinis vilkas B“ ekipa. Tai bus paskutinės rungtynės pirmenybėse, o pergalė jose garantuotų VFA B ekipai pirmą vietą. „Mums šios rungtynės bus kaip finalas, visi puikiai supranta, kad laimėję jas užimsime pirmą vietą. Žinant, kad beveik visą sezoną žaidėme su jaunesniais, 2009-2010 m. gimimo žaidėjais bei mažiau laiko Elitinėse pirmenybėse gavusiais futbolininkis, pirma vieta būtų tikrai labai geras pasiekimas“, – samprotavo treneris Tiago.

#VisadaGaliGeriau! #DaugiauNeiAkademija