EJL U18 lygoje – nuviliančios lygiosios ir paguodžiantys baudiniai

Elitinės jaunių lygos (EJL) čempionato U18 divizione „Vilnius Football Academy“ futbolininkai gegužės 25 dieną lankėsi Tauragėje. Rungtynės su FA „Tauras“ ekipa baigėsi be įvarčių, o papildomą tašką trenerio Tiago Ferreira auklėtiniai pelnė 3:0 laimėję baudinių seriją.

Visgi treneris Tiago tokia susitikimo baigtimi nebuvo sužavėtas. „Mūsų pasirodymas buvo labai prastas. Varžovai buvo visa galva silpnesni, jie realiai tik gynėsi ir visais įmanomais būdais stengėsi išvengti pralaimėjimo. Mes kontroliavome žaidimą, visas rungtynes kūrėmės progas, tačiau lemiamais momentis vis pritrūkdavo tikslumo ir koncentracijos, kad tas progas paverstume įvarčiais. Susidarė įspūdis, kad vyrukai galvojo, jog anksčiau ar vėliau vis tiek pelnys įvartį, nes varžovai buvo ženkliai silpnesni. Bet paaiškėjo, kad ir mūsų indivuduali technika nėra pačio aukščiausio lygio. Nors ir laimėjome baudinių seriją, bet manęs tai netenkina. Akivaizdu, kad komandai trūko motyvacijos, užsidegimo ir noro siekti pergalės. Mes nuolat kartojame, kad privalome kiekvienose rungtynėse galvoti tik apie pergalę, turime visas 90 minučių žaisti su noru ir troškimu, nes tik taip galime tobulėti ir judėti į priekį. Bet šį kartą to nebuvo“, – pastebėjo treneris Tiago.

11 taškų po 25 rungtynių turinti VFA komanda EJL U18 divizione tarp 7-11 vietas užimančių ekipų yra priešpaskutinė, o tiek pat taškų surinkęs FA „Tauras“ – paskutinis. Pirmauja po24 taškus pelniusios Klaipėdos FM ir Marijampolės FC, 12 taškų yra Kauno raj. FC „Hegelmann“ sąskaitoje

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais birželio 15 dieną su Marijampolės FC ekipa. Tai bus paskutinis VFA komandos pasirodymas EJL U18 divizione šį sezoną.

#VisadaGaliGeriau!