Dar vienas tarptautinis jėgų patikrinimas Lenkijoje

Lapkričio 18 – 20 dienomis 2013 m. gimimo „Vilnius Football Academy“ futbolininkų komanda viešėjo Lenkijoje ir dalyvavo Mragowo mieste vykusiame tarptautiniame „D&D SPORT CUP“ vaikų futbolo turnyre.

Prieš kelias savaites šiame turnyre pirmąjį tarptautinio futbolo varžybų skonį pajuto 2015 m. gimimo VFA futbolininkai, o šį kartą treneriai Eivinas Zagurskas ir Ignas Baranauskas į kovą vedė šiek tiek vyresnius akademijos auklėtinius.
„D&D SPORT CUP“ vaikų futbolo turnyre varžėsi 14 komandų, o VFA ekipa buvo vienintelė užsienio ekipa. Anot I. Baranausko, daugeliui žaidėjų tai buvo antras tarptautinis turnyras ir išvyka, tačiau pirmas kartas, kai buvo žaidžiama ne 5 prieš 5, o 7 prieš 7 formate. „Ir aikštė buvo didesnė, daugiau žaidėjų, daugiau sprendimų, daugiau bėgimo. Manau, pasirodėme tikrai neprastai – 14 komandų turnyre užėmėme 5 vietą. Iš tiesų, rezultatas džiugina, nes prieš turnyrą taip aukštai būti nesitikėjome. Kita vertus, dabar galiu drąsiai konstatuoti, kad galėjome užimti ir prizinę vietą, nes galutinį išsidėstymą nulėmė įvarčių santykis, o ne pergalės ar pralaimėjimai. Dėl to buvo truputį liūdna. Tačiau visumoje reikia pasakyti, kad turnyras pavykęs, mums tai buvo labai gera praktika prieš artėjantį BFA „Winter Cup“ turnyrą, kur taip pat žaisime naujame formate. D&D SPORT CUP“ turnyre buvome vienintelė užsienio komanda, sužaidėme 10 rungtynių per tris dienas, krūvis labai didelis, kai kurie vaikai pabaigoje vos kojas pavilko“, – pastebėjo I. Baranauskas.

Pirmame turnyro etape A grupėje rungtyniavusi VFA komanda sužaidė šešerias rungtynes, iškovojo penkias pergales ir lygiosiomis 1:1 sužaidė su FFK „Warszava“ komanda. Dėl geresnio įvarčių santykio pastaroji grupėje užėmė pirmą vietą, o VFA liko antroje pozicijoje.

Kitame etape E. Zagursko ir I. Baranausko treniruojami futbolininkai turėjo progą išmėginti jėgas su keturiomis pajėgiausiomis B grupės komandomis. Čia buvo patirtos trys nesėkmė ir pasiekta viena pergalė, o galutinėje turnyro rikiuotėje, ir vėl tik dėl prastesnio įvarčio santykio, buvo užimta 5 vieta.

„Sėkmingai pataikėme su turnyro pasirinkimu, buvo toks lygis, kur galėjome žaisti ir demonstruoti patrauklų futbolą. Aišku, buvo ir tokių komandų kaip Varšuvos „Legia“, kuriai nusileidome tik 3:4. „Legia“ futbolo mokykloje vieno amžiaus grupėje yra apie 4000 vaikų, tad galite įsivaizduoti, kokia ten atranka, konkurencija ir bendras lygis. Apskritai, džiugu ne tik dėl rezultatų, bet ir dėl žaidimo. Sulaukėme pagyrų iš kitų komandų trenerių, ir net iš kitų komandų tėvų, tai tikrai nuteikia pozityviai. Juo labiau, kad mes turnyre žaidėme be tikro vartininko, šioje pozicijoje rotavome aikštės žaidėjus. Tikėtina, kad su vartininku rezultatai būtų buvę geresni, apie tai net ir kitų komandų treneriai kalbėjo. Bet yra kaip yra. Smagu, kad sudalyvavome, gavome vertingų pamokų. Taip pat noriu padėkoti mūsų futbolininkų tėveliams už palaikymą. Nors jų nebuvo daug, bet palaikymas buvo vertas Oskaro“, – teigė I. Baranauskas.

#VisadaGaliGeriau