Utenoje – VFA jaunųjų futbolininkų pergalės šokis

Gegužės 21 d. „Vilnius Football Academy“ trenerio Karolio Budinavičiaus vadovaujami jaunieji futbolininkai viešėjo Utenoje, kur sudalyvavo „CS Tallents LT Cup“ 2015 m. gimimo vaikų futbolo turnyre.

Jaunieji VFA auklėtiniai ne tik dalyvavo, bet ir iškovojo turnyro nugalėtojų taurę. Dėl šio trofėjaus varžėse šeimininkai Utenos „Utenio“ futbolininkai, Panevėžio „Ekrano“, Baltijos futbolo akademijos ir Kupiškio SC komandos.

Anot K. Budinavičiaus, prieš turnyrą matėsi, kad kai kurie varžovai yra ženkliai didesni už VFA futbolininkus, bet šį trūkumą akademijos auklėtiniai kompensavo energija ir kibiu žaidimu. „Pasakiau vyrukams, kad nors kai kurie kiti vaikai ir didesni, bet mes turime žaisti savo žaidimą: kibiai, agresyviai, nenusileisti pozicijose su didele energija. Smagu, kad būtent taip ir žaidėme. Be to, atrodėme ženkliai geriau individualiai, buvo momentų kai vienas mūsų futbolininkas apsivarydavo visą varžovų komandą, netrūko ir įspūdingų įvarčių“, – pasakojo K. Budinavičius.

Trenerio Karolio teigimu, turnyro metu ne viskas buvo vien tik gera ir gražu, bet net ir klaidos tapo vertinga patirtimi jauniesiems futbolininkams. „Padarėme keletą klaidelių, prasileidome kelis įvarčius, bet tai normalu ir natūralu, nes buvo ir atsipalaidavimo, o ant galiausiai ir vaikinų energjos baterijos pradėjo sėsti nuo kaitros, tad teko koreguoti žaidimo taktiką ir laiką. Visgi, reziumuojant galiu užtikrintai pasakyti, kad vyručiai pasikrovė emocijų, gavo naujų patirčių, sušoko čempionų šokį, o grįžę į Vilnių toliau dirbsime treniruotėse ir tobulėsime, nes juk #VisadagaliGeriau“, – pareiškė K. Budinavičius.

VFA sveikina jaunuosius futbolininkus ir trenerius, bei dėkoja jiems už puikų pasirodymą. Savo ruožtu, treneris K. Budinavičius nepamiršo padėkoti ir turnyro organizatoriams. „Norėčiau padėkoti Utenos „Uteniui“, kuris, kaip jau įprasta, rengia tikrai puikius turnyrus vaikams. Utenoje sąlygos žaisti labai geros, kai kurie pirmą kartą žaidė ant natūralios vejos, momentais vaikai net netikėjo, kad tai natūrali danga. Be to, buvo fantastinis oras, labai geras tėvelių palaikymas, o iš to ir susidėjo pergalės“, – konstatavo K. Budinavičius.

#DaugiauNeiAkademija