U13 divizione tęsiasi VFA komandos pergalių serija

Lietuvos jaunučių lygos U13 diviziono 26 turo rungtynėse „Vilnius Football Academy“ futbolininkai gegužės 21 d. LFF stadione 3:1 įveikė „Talentų FA-FK Riteriai“ komandą ir iškovojo septintą pergalę iš eilės.

VFA futbolininkai jau pačioje rungtynių pradžioje išsiveržė į priekį, tačiau pergalę įtvirtino tik antrame kėlinyje. 2 min. pasižymėjęs Rokas Melaikis pelnė savo 29 įvartį čempionate, bet po 10 minučių varžovai rezultatą išlygino. Kito įvarčio teko palūkėti iki 55 minutės, kai Gediminas Palijanskas pasiuntė kamuolį į aikštės šeimininkų vartus, o paskutinį tašką rungtynėse padėjo 62 min. įvartį pelnęs Mantas Jurgilas.

„Rungtynės vyko LFF stadione, buvo graži ir saulėta diena, o tai turi ne tik pliusų, bet ir minusų. Kai kurie vyrukai atrodė išsiblaškę, neišsimiegoję, tas jautėsi nuo pat apšilimo pradžios, o po to persikėlė ir į aikštę. Pelnėme greitą įvartį, bet tokia pradžia išbalansavo komandą. Trūko susikaupimo, patingėdavome nubėgti kelis metrus ir užsiimti geresnę poziciją, dėl ko vėliau tekdavo bėgti ne vieną dešimtį metrų atgal.

Žinoma netrūko ir gerų epizodų, gerai žaidėme vienas prieš vieną, kontroliavome kamuolį, puolime susikūrėme nemažai progų. Deja, eilinį kartą nesugebėjom jų paversti įvarčiais, dėl to buvo ir įtampos, ir nereikalingo vargo. Varžovai žaidė dviem puolėjais ir visas žaidimas atakoje buvo paremtas ilgais perdavimais į priekį, su kuriais sunkiai sekėsi tvarkytis. Apibendrinant, šį kartą puolime buvome geresni nei gynyboje. Prie savo vartų trūko kokybės, bet tikiuosi, kad tai pataisysime jau artimiausiose rungtynėse“, – teigė VFA U13 vyr. treneris Tomas Staniūnas.

23 rungtynes sužaidusi ir 63 taškus (iš 69 galimų) surinkusi VFA U13 ekipa Lietuvos jaunučių lygos U13 divizione užima pirmą vietą. Antroje pozicijoje – 56 taškus turinti Vilniaus BFA komanda, trečioje su 55 taškais yra Kauno BE1 NFA (24 rungt.).

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais gegužės 28 d. su BFA komanda. Rungtynės vyks Fanų stadione, jų pradžia – 10 val.

#VisadaGaliGeriau