Naujas įrašas „Vilnius Football Academy“ istorijoje – tėvelių futbolo turnyras

Birželio 8 dieną Fanų stadione įvyko pirmasis „Vilnius Football Academy“ auklėtinių tėvelių ir mamyčių futbolo turnyras. 5 prieš 5 formatu vykusiose varžybose tėveliai turėjo unikalią progą pademonstruoti savo vaikams futbolo įgūdžius, žaidimo taktikos ir strategijos supratimą, arba tiesiog atsidurti futbolą žaidžiančių vaikų vietoje.

Pirmą kartą surengtame tokio pobūdžio turnyre iš viso dalyvavo aštuonios komandos: penkios VFA ekipos (VFA U45, Juoda Balta 2016, Vilniaus Realas, Lazdynai 1984 ir Sofos Ekspertai), o taip pat svečiai – Geležinis vilkas, Vilkai ir FK Tylusis Futbolas. Komandos buvo padalintos į dvi grupes ir iš pradžių sužaidė po tris rungtynes, po to dvi geriausios grupės komandos su varžovais iš kitos grupės grūmėsi dėl medalių, o likęs ketvirtukas užbaigė turnyrą pagal olimpinę sistemą pasidalindamas 5-omis ir 7-omis vietomis.

Atkaklios kovos, gražių įvarčių ir karštų emocijų nestokojusiose varžybose geriausiai pasirodė Geležinio vilko komanda, finale palaužusi rimtai pasipriešinusius Sofos Ekspertus. Mažajame finale prireikė baudinių, o juose geriau pasirodė ir trečią vietą pelnė Juoda Balta 2016 komanda, įveikusi Vilkus. Antrame ketvertuke finišavo FK Tylusis Futbolas, VFA U45, Vilniaus Realas ir Lazdynai 1984.

Pagal gražiausias vaikų futbolo turnyrų tradicijas visi dalyviai buvo apdovanoti VFA medaliais, o geriausiems komandų žaidėjams buvo įteikti asmeniniai prizai su simboliniu užrašu #VisadaGaliGeriau. Aukščiausias vietas užėmusioms komandoms VFA vadovas Darvydas Šernas, drauge akademijos direktoriais Robertu Šuškevič ir Tomu Staniūnu įteikė turnyro partnerių – Piano Piano bei RAUCH sultys įsteigtus prizus, o pats svarbiausias prizas – vaikų šypsenos ir geros emocijos buvo išdalintos visiems turnyro dalyviams!

VFA Vystymo direktoriaus Roberto Šuškevič teigimu tokiais renginiais norisi burti vis didesnę ir fiziškai aktyvią bendruomenę. „Mes manome, kad mūsų auklėtiniai turi mokytis ne tik iš futbolo žvaigždžių ar savo trenerių, bet ir iš savo didžiausių autoritetų – tėvų ir mamų. Todėl nusprendėme surengti tokį turnyrą, kuriame tėvai galėjo pabūti vaikų „kailyje“, o vaikai – palaikytų savo tėvelius už aikštės ribų. Tikiu, kad tokia patirtis leis visų pirmą tėvams geriau suprasti, kad aikštėje nėra viskas taip paprasta, kaip kad atrodo stebint rungtynes iš tribūnų! Taip pat noriu tikėti, kad po šio turnyro tėveliai supras, kaip svarbu kuo pozityviau palaikyti vaikus, kai jie žaidžia futbolą“, – teigė R. Šuškevič.

Anot jo, prie šio nemokamo futbolo turnyro svariai prisidėjo partneriai Piano Piano ir RAUCH sultys, bei Vilniaus miesto savivaldybė, tačiau didžiausių padėkų nusipelnė VFA treneriai ir auklėtiniai. „Šį kartą viską darėme patys – 2010 m. gimimo akademijos auklėtiniai teisėjavo rungtynėms, treneriai rūpinosi, kad visi turnyro dalyviai būtų pamaitinti, pagirdyti, neliktų be dėmesio ir supratimo. Galiu drąsiai pasakyti, kad didžiuojuosi ir nuoširdžiai džiaugiuosi mūsų akademija ir aplinka, kurią visi kartu kuriame. Mažesni vaikai puikiai sutaria su vyresniais, tėvai gražiai bendrauja tarpusavyje, treneriai palaiko gerus santykius su auklėtinių tėvais, visi supranta mūsų aplinkos „taisykles“ ir mėgaujasi būdami akademijos bendruomenės dalimi. Neabejoju, kad tokie turnyrai tik dar labiau skatina bendruomeniškumą, ugdo vidinę kultūrą ir futbolo supratimą. O svarbiausia, padeda visiems betarpiškai suprasti, kad – Visada Gali Geriau!“, – pareiškė VFA Vystymo direktorius Robertas.

#DaugiauNeiAkademija!