Pirmoji pažintis su “Vilnius Football Academy”

Birželio 1 d. Vilniaus „Radisson Blu” viešbutyje futbolo bendruomenei prisistatė naujausios sostinės futbolo mokyklų bendruomenės narės „Vilnius Football Academy” steigėjai – buvęs Lietuvos nacionalinės vyrų futbolo rinktinės puolėjas Darvydas Šernas, futbolo mokyklos „FK Margiris” vadovas Gediminas Paberžis bei Futbolotreneris.lt komandos nariai Robertas Šuškevič ir Tomas Staniūnas.

D.Šerno teigimu, mintis įkurti futbolo mokyklą brendo kelis metus. „Dar profesionaliai žaisdamas futbolą svarsčiau, kuo norėčiau užsiimti baigęs futbolininko karjerą. Atsakymą padiktavo mano vaikai. Turiu du sūnus, tad pradėjau domėtis, kokios yra galimybės vaikams Vilniuje lankyti futbolo treniruotes. Iš pirmo žvilgsnio sostinėje futbolo mokyklų, akademijų ir būrelių pasirinkimas yra labai didelis, bet susipažinęs su jų darbo sąlygomis ir metodais supratau, kad šioje srityje yra kur tobulėti. Džiaugiuosi, kad pavyko rasti bendraminčių, kurie labai rimtai ir energingai įsijungė į naujos futbolo akademijos kūrimo procesą. Gediminas, Robertas ir Tomas atėjo su savo patirtimi ir idėjomis, tačiau mes visi turime vieną tikslą – sukurti profesionaliausią futbolo akademiją Lietuvoje. Manau, kad mūsų šūkis – „Visada gali geriau” puikiai atspindi ir mūsų bendras vertybes. Puikiai suprantame, kad padaryti geriau nebus nei lengva, nei paprasta, tačiau esame pasiryžę sunkiai dirbti, tobulėti ir žengti pirmyn”, – teigė „Vilnius Football Academy” direktorius D.Šernas.

Su į susitikimą atvykusiais tėveliais bendravęs „Vilnius Football Academy” sporto direktorius G.Paberžis aptarė artimiausius veiklos planus, o techninis direktorius T.Staniūnas ir už akademijos vystymą atsakingas R.Šuškevič pristatė akademijos tikslus, viziją ir svarbiausias vertybes. „Norime sukurti atvirą, skaidrią ir inovatyvią futbolo akademiją, kurioje pagrindinis dėmesys būtų skiriamas ne rezultatams, o asmenybės ugdymui. Taip, mes irgi norime laimėti, bet pergalės nėra svarbesnės už kiekvieno vaiko įgūdžius, pastangas ir asmeninį tobulėjimą. Todėl dirbdami su vaikais didžiausią dėmesį skirsime ilgalaikiam, nuosekliam ir kryptingam tobulėjimui. Stengsimės suformuoti pozityvią aplinką, kurioje futbolas kiekvienam akademijos nariui, nepaisant jo sugebėjimų ir meistriškumo, teiktų džiaugsmą rungtynių ir treniruočių metu”, – užtikrino R.Šuškevič.

„Vilnius Football Academy” veikla prasideda pirmą birželio savaitę. Šiuo metu akademijoje veikia 2007-2017 m. gimimo vaikų grupės. Visą vasarą treniruotės vyks Antakalnyje, Dvarčionyse ir Lazdynuose, užsiėmimus ves treneriai G.Paberžis, T.Staniūnas, R.Šuškevič, Aivydas Ruškys ir Gytis Jakubaitis.

2020 06 02