Finišo tiesiojoje – dar dvi U15 komandos pergalės

LVJUFA Pirmos lygos U15 diviziono Rytų regiono grupėje pasirodymą užbaigė „Vilnius Football Academy“ komanda. Gegužės 28 d. Utenoje vykusiose 17 turo rungtynėse VFA futbolininkai 5:2 įveikė vietos FA „Utenį“, o gegužės 14 d. iš 12 turo atkeltame mače 12:0 sutriuškino „FK Granitas-FK Trakai“ ekipą.

Jau anksčiau pirmą vietą grupėje užsitikrinusi VFA komanda pasirodymą reguliariame sezone baigė šešių pergalių serija. Rungtynėse su „FK Granitas-FK Trakai“ įvarčiais pasižymėjo net 8 VFA futbolininkai, o su FA „Utenis“ – visus 5 įvarčius pelnė Domas Mažeika.

Beje, pastarosiose rungtynėse VFA komanda gan ilgą laiką buvo priversta vytis varžovus. Pirmo ir antro kėlinio pradžiose šeimininkai pelnė po įvartį ir iki 51 minutės pirmavo 2:0. Tačiau susikaupę ir persigrupavę VFA futbolininkai grįžo į rungtynes – ir jau 59 minutę rezultatas buvo lygus 2:2, o 80 minutę svečiai išsiveržė į priekį 5:2.

„Sunkios ir kovingos rungtynės. Didžiausia bėda buvo ta, kad pervertinome savo jėgas. Suprantama, kad vaikinams buvo sunku nusiteikti kovai, nes rugntynės iš esmės nieko nebelėmė, tačiau žaidėjams nuolatos kartoju, kad kiekvienas rungtynes žaidžiame tam, kad tobulėtume ir turime demonstruoti, kaip įmanoma geresni žaidimą. Smagu, kad atsiliekant 0:2 antrame kėlinyje sugebėjome perlaužti rungtynes ir iškovoti pergalę. Visada gerai laimėti, tačiau pradžia tikrai nebuvo ta, kurios mes norime, todėl stengsimės šia vietą taisyti“, – sakė VFA U15 komandos treneris Robertas Šuškevič.

Pirmos lygos U15 diviziono Rytų regiono grupėje per 17 rungtynių 48 taškus surinkusi VFA U15 komanda užėmė pirmą vietą grupėje ir birželio 10 dieną VFA futbolininkai žais U15 diviziono finale prieš Pietų regiono laimėtojus.

Šio mačo nugalėtojai Superfinale susitiks su Šiaurės-Vakarų grupės pajėgiausia komanda, o kelialapį į Elitinį U16 divizioną pelnys tik laimėjusi ekipa.

#VisadaGaliGeriau!