Sėkmingas U16 komandos sugrįžimas

Po mėnesio pertraukos į „Samsung Galaxy Watch“ Elitinės jaunių lygos U16 diviziono kovas sugrįžusi „Vilnius Football Academy“ komanda gegužės 27 d. Fanų stadione 2:1 įveikė „Talentų FA – FK Riteriai“ ekipą ir atsirevanšavo varžovams už analogišką pralaimėjimą pirmose tarpusavio rungtynėse.

Elitinės jaunių lygos U16 divizione dėl 7-10 vietų žaidžianti VFA komanda šeštadienį į priekį išsiveržė po 29 min. pelnyto Domo Sinkevičiaus įvarčio, tačiau 65 min. varžovai rezultatą išlygino. Vis dėlto, po kelių minučių Norbert Diugevič antrą kartą išvedė VFA ekipą į priekį. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo pergalingas rungtynių įvartis.

„Pirmas kėlinys buvo vienas geriausiu šį sezoną. Visiškai kontroliavome žaidimo eigą, kamuolys ir žaidėjai puikiai judėjo aikštėje. Sukūrėme ne vieną ir ne dvi progas pasižymėti, tačiau galutinėje fazėje pritrūkdavo šaltakraujiškumo ir sėkmės. Antrame kėlinyje ne viskas buvo taip gerai. Nors ir kontroliavome žaidimą, tačiau atsirado prastesnių epizodų, nervingumo. Šios rungtynės dar kartą parodė, kad turime problemą su progų realizavimu. Taip pat dažnai trūksta pasitikėjimo savimi ir to nugalėtojų mentaliteto. Šios rungtynės galėjo baigtis užtikrinta mūsų pergale 4:0 ar 5:0, tačiau vietoje to buvome priversti nervintis ir kautis iki paskutinės minutės. Kita vertus, pirmame kėlinyje parodėme kaip galime žaisti, tikiuosi, kad tokį žaidimą demonstruosime visas rungtynes“, – mintimis dalinosi VFA U16 ekipos treneris Robertas Šuškevič.

24 taškus po 21 rungtynių turinti VFA U16 7-10 ekipų pogrupyje užima antrą vietą. Pirmoje – 25 taškus savo sąskaitoje turinti, bet vieneriomis rungtynėmis daugiau sužaidusi Marijampolės FC. 20 taškų surinko „Talentų FA – FK Riteriai“ komanda, o paskutinėje vietoje su 4 taškais yra Kauno raj. FC „Hegelmann“.

Kitas rungtynes VFA U16 žais birželio 1 d. Fanų stadione būtent su FC „Hegelmann“ ekipa.

#VisadaGaliGeriau!