Kėdainiuose – VFA U13 ekipos kluptelėjimas

Po beveik tris savaites trukusios pauzės į LVJUFA Pirmos lygos U13 diviziono Pietų-Rytų regiono A pogrupio kovas sugrįžo VFA komanda. Deja, Mariaus Zabarausko auklėtiniams sugrįžimas nebuvo sėkmingas. Sekmadienį Kėdainiuose vykusiose 4-ojo turo rungtynėse VFA futbolininkai 0:2 nusileido vietos „Nevėžiui“.

Varžovai abu įvarčius pelnė antrame kėlinyje, o VFA futbolininkams antrą kartą šį sezoną pasižymėti tiksliais smūgiais nepavyko. Trenerio M. Zabarausko teigimu, rungtynių scenarijus buvo panašus į 1-ojo turo dvikovą Alytuje su „Dainava“. „Kamuolį kontroliavom didžiają rungtynių dalį, kūrėm progas, tačiau jų realizuoti nepavyko. Tuo metu varžovai visas rungtynes žaidė antru numeriu, laukė mūsų klaidų ir antrame kėlinyje mus du kartus nubaudė. Esminės klaidos lėmusios nesėkmingą rezultatą – kantrybės savo aikštės pusėje nebuvimas. Labai dažnai perskubėdavom bandydami vienu ar dviem perdavimais išvesti puolėjus prieš varžovų vartus. Vidurio zonoje buvome gan pasyvūs, trūko aštrumo prie varžovų vartų.

Kita vertus, kaip ir Alytuje, taip ir Kėdainiuose sėkmė vėl nusisuko nuo mūsų. Nepavyko išnaudoti kelių auksinių momentų prie varžovų vartų. Pridėkime kovingumo ir charakterio stoką antrame kėlinyje – ir gauname tobulą pralaimėjimo receptą. Iš tiesų, kol kas komanda nedemonstruoja to ką gali. Bet netrukus bus kitos rungtynės, analizuosime žaidimą, taisysime klaidas, ir bandysime įrodyti, kad #VisadaGaliGeriau!“, – pabrėžė treneris Marius.

Su 3 taškais po trejų rungtynių VFA U13 komanda čempionate užima 5 vietą. Kitas rungtynes futolininkai žais rugsėjo 24 d. išvykoje su FK „Viltis“ komanda. Būsimi varžovai per du mačus taškų nesurinko ir užima 8 vietą.

#VisadaGaliGeriau!