VFA U16 futbolininkai įveikė svečius iš Klaipėdos

2023-2024 m. Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U16 divizione antrą pergalę iškovojo VFA U16 komanda. Trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniai 7-ojo turo rungtynėse sekmadienį Pilaitės manieže 5:1 įveikė Klaipėdos FM futbolininkus. Du įvarčius nugalėtojams pelnė antrame kėlinyje po keitimo į aikštę žengęs Domas Sinkevičius, po vieną pridėjo Lukian Barhan, Norbert Diugevič ir Jokūbas Vėžys.

Trenerio R. Šuškevič teigimu, rungtynės prasidėjo intensyviai, tiek varžovai, tiek ir VFA futbolininkai bandė primesti savo žaidimo stilių, o pirmos 7-10 min buvo apylygės. Tačiau netrukus iniciatyvą perėmė VFA komanda ir 17 min. L. Barhan pelnė pirmą rungtynių įvartį. „Iš tiesų, iki įvarčio ir po jo mes susikūrėme daug gerų situacijų baudos aikštelės prieigose, išeidavome į geras kontratakas, puikiai žaidėme tarp linijų. Galutinėje fazėje pritrukdavo šaltakraujiškumo, dar vieno papildomo paso ar tiesiog tikslumo. Įmušę įvartį mes ir toliau kontroliavome rungtynes, tačiau pirmo kėlinio pabaigoje praradome koncentraciją ir prasileidome įvartį po klaidos šalia savo baudos aikštelės“, – konstatavo R. Šuškevič.

Nors įpusėjus rungtynėms rezultatas buvo lygus, bet antrame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeitė: VFA komanda kontroliavo kamuolį, atakavo ir kūrė vieną po kito pavojingus momentus. Galiausiai 59 min. N. Diugevič rezultatą persverė puikiu smūgiu vienu lietimu po kokybiško komandos draugo perdavimo, dar po kelių minučių J. Vėžys pelnė trečią rungtynių įvartį. Baigiantis susitikimui VFA futbolininkai turėjo dar ne vieną progą, o jų persvarą dviem įvarčiais įtvirtino 80 ir 82 minutėmis pasižymėjęs D. Sinkevičius.

„Džiaugiuosi komandos atsidavimu ir įdėtomis pastangomis. Kai kurie po rungtynių tiesiog galėjo tik šypsotis, tačiau nuo suoliuko atsikelti buvo sunku. Tai parodo norą, užsidegimą ir motyvaciją. Tik su tokiu požiūriu galima siekti gero žaidimo ir tobulėti. Pačios rungtynės tikrai buvo įdomios. Vietomis pavyko labai gerai išeiti į atakas, vietomis kiek pritrūkdavo greitesnių sprendimų. Pavyko pagerinti žaidimą gynyboje, išskyrus kelis epizodus rungtynių pabaigoje varžovai prie mūsų vartų beveik nieko nesukūrė. Buvome kompaktiški, gerai komunikavome ir neleidome jiems žaisti į priekį“, – pastebėjo treneris R. Šuškevič.

Anot jo, po paskutinių rungtynių su „Žalgiriu“ jaunieji futbolininkai visą savaitę daug dirbo tobulindami žaidimo konstravimą trečioje zonoje ir šioje dvikovoje buvo pastebimi darbo rezultatai. „Atakoje tikrai buvo puikių epizodų, tačiau man, kaip treneriui, visada norisi geriau. Manau vyrukai ir patys jaučia, kad potencialo yra žaisti dar geriau. Apibendrinant, manau, kad šiandien buvome geresnė komanda, daugiau laiko žaidėme su kamuoliu, daugiau atakavome ir rodėme daugiau kokybės, tačiau tai yra tik vienos rungtynės. Sezonas tik prasidėjo, mūsų laukia daug dvikovų su įvairiais priešininkais, todėl turime dirbti dar sunkiau, kad gerų momentų rungtynėse vis daugėtų. Visada sakau, kad mūsų tikslas būti geresne mūsų pačių kopija lyginant su praeitomis rungtynėmis, o tobulėjimui, kaip visi puikiai suprantame, ribų nėra“, – pastebėjo treneris Robertas.

9 taškus per 6 rungtynes surinkusi VFA komanda EJL U16 divizione pasilypėjo į 7 vietą. Pirmauja visas žaistas rungtynes laimėjusi ir 21 taškų surinkusi Kauno BE1 NFA komanda, antroje pozicijoje žengia 6 pergales iš 6 iškovojęs ir 18 taškų pelnęs FK „Žalgiris“.

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais rugsėjo 23 d. su 10 vietą čempionate užimančia FA „Panevėžys-PRSSG“ (4 taškai po 7 rungtynių) komanda.

#VisadaGaliGeriau!