Apkartusi VFA U14 komandos išvyka į Kauną

Lietuvos jaunučių U14 čempionato 12 turo rungtynėse VFA komanda lapkričio 19 d. lankėsi Kaune ir išmėgino jėgas su su vietos BE1 NFA. LFF Kauno treniruočių centro stadione vykusias rungtynes 2:0 laimėjo šeimininkai. Abu įvarčiai į VFA komandos vartus krito pirmame kėlinyje, 22 ir 24 minutėmis.

VFA U15 trenerio Antonio Guglielmi teigimu, visų rungtynių metu aikštėje vyko kieta ir bekompromisė kova, o didžiausia problema tapo neišnaudotos progos prie varžovų vartų. „Mūsų varžovai žaidė paprastą, fiziškumu ir intensyviu spaudimu pagrįstą futbolą. Mes stengėmės ilgiau kontroliuoti kamuolį, bet paskutinėje atakų stadijoje vis pritrūkdavo tikslaus perdavimo ar smūgio. Turėjome kelias labai geras progas, bet jų neišnaudojome, o pirmo kėlinio viduryje varžovai mus nubaudė dviem įvarčiais po greitų kontratakų.

Antroje rungtynių dalyje atlikome tam tikrus pakeitimus žaidėjų išsidėstyme, stengėmės daugiau atakuoti, bet pastangos norimų vaisių nedavė, nes įvarčių taip ir nepelnėme. Vis dėlto, neturiu jokių priekaištų vaikinams, jie tikrai stengėsi ir kovojo iki pat finalinio švilpuko“, – pastebėjo treneris Antonio.

19 taškų per 12 rungtynių surinkusi VFA komanda čempionate smuktelėjo į 7 vietą, tuo metu BE1 NFA po pergalės su 25 taškais pakilo į 2 poziciją. Pirmauja 33 taškus turinti BFA komanda.

Kitas rungtynes VFA U14 futbolininkai žais lapkričio 26 d. Fanų stadione su FA Panevėžys-PRSSG (16 tšk.) ekipa.

#VisadaGaliGeriau!