EJL U18 divizione – išsprūdusi pergalė ir baudinių paguoda

Elitinės jaunių lygos (EJL) čempionato U18 divizione dar 2 taškus į savo sąskaitą įsirašė „Vilnius Football Academy“ komanda. Lapkričio 18 d. Tauragėje vykusiose 15 turo rungtynėse trenerio Tiago Ferreiros auklėtiniai lygiosiomis 1:1 sužaidė su vietos FA „Tauras“ ekipa, o papildomą tašką pelnė 5:4 laimėję baudinių seriją.

Pirmosios pergalės čempionate siekianti VFA komanda dvikovą pradėjo galinga atakų banga, tačiau iš kelių 100-procentinių progų išspaudė tik vieną įvartį. Jo autoriumi tapo 38 min. pasižymėjęs Vincentas Jovaiša. Visgi dar iki pertraukos šeimininkai rezultatą išlygino, o antroje rungtynių dalyje nei vienai komandai nepavyko įrodyti savo pranašumo. Visgi baudinių serijoje sėkmė lydėjo VFA futbolininkus.

„Pirmame kėlinyje mes dominavome aikštėje, kontroliavome kamuolį, daug atakavome, turėjome bent 6-7 puikias progas, tačiau išnaudojome tik vieną. O dar blogiau, kad po kelių minučių po baudos smūgio „Tauras“ rezultatą išlygino. Antrą kėlinį pradėjome tikrai neblogai, bet ilgainiui mūsų žaidimas išsiderino, praradome iniciatyvą ir turėjome tenkintis lygiosiomis. Gerai, kad laimėjome baudinių seriją, bet šiose rungtynėse buvome verti daugiau“, – samprotavo treneris Tiago.

Anot jo, eilinį kartą VFA komandai koją kišo prasta progų realizacija. „Pastebėjome, kad kitos komandos turėdamos vos vieną ar dvi progas sugeba mušti įvarčius ir rinktis taškus. Tuo metu mums reikia bent septynių progų, kad įmuštume vieną įvartį. Tai ir yra didžiausia mūsų problema. Privalome gerinti žaidimą baigiamojoje atakos stadijoje, realizuoti savo progas ir nesuteikti varžovams šansų sugrįžti į žaidimą“, – samprotavo VFA U15 komandos treneris T. Ferreira.

6 taškus po 14 rungtynių turinti VFA komanda EJL U18 divizione užima 12 vietą, o 9 taškus surinkęs FA „Tauras“ žengia 11-oje pozicijoje. Pirmauja 32 taškus pelnęs „FA Panevėžys-PRSSG“, po 29 taškus turi „Kauno Žalgirio“ FA ir BE1 NFA komandos.

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais lapkričio 25 d. Fanų stadione su „FA Panevėžys-PRSSG“ ekipa.

#VisadaGaliGeriau!