EJL U15 čempionate – neatlikti namų darbai

2023-2024 m. Elitinės Jaunių Lygos (EJL) U15 čempionato 15 turo rungtynėse lapkričio 18 d. VFA futbolininkai Fanų stadione 0:2 nusileido Marijampolės FC ekipai. Svečiai abu įvarčius pelnė pirmame kėlinyje.

„Prieš rungtynes vaikinai turėjo peržiūrėti ir išanalizuoti pirmų tarpusavio rungtynių su Marijampolės komanda įrašą. Tąkart mes laimėjome 4:2, o beveik visi įvarčiai krito po standartų. Akcentavau, kad privalome būti maksimaliai susikoncentravę gynyboje, o ypač – prie standartinių situacijų. Deja, kaip tyčia, pirmas įvartis į mūsų vartus krito po kampinio“, – konstatavo VFA U15 komandos treneris Augustas Trinkūnas.

Anot jo, beveik visų rungtynių metu VFA futbolininkai ilgiau kontroliavo kamuolį, bet jokios apčiuopiamos naudos iš to neišspaudė. „Nors ilgiau žaidėme su kamuoliu, bet neišvengėme klaidų, dažnai po mūsų perdavimų kamuolys skriedavo ne komandos draugams, o varžovams. Po vienos tokios klaidos marijampoliečiai 32 min. įmušė ir antrą įvartį. Nors turėjome dar visą antrą kėlinį, bet aptikti spragų varžovų gynyboje mums taip ir nepavyko“, – rungtynes apibendrino treneris Augustas.

14 taškų po 15 rungtynių turinti VFA komanda EJL U15 divizione užima 10 vietą, 28 taškus surinkusi Marijampolės FC komanda žengia 5-oje pozicijoje. Pirmauja 38 taškus surinkusi Vilniaus BFA, 36 taškus turi FK „Žalgiris“, 34 – Klaipėdos FM.

Kitas rungtynes EJL U15 čempionate VFA futbolininkai žais lapkričio 25 d. Fanų stadione su Mažeikių FK „Atmosfera“ (16 tšk.) komanda.

#VisadaGaliGeriau!