Jaunųjų futbolininkų turnyre – „Vilnius Football Academy“ komandų devintukas

Savaitgalį „Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos vykusiame „Kauno Žalgiris FOOTBALL CUP“ turnyre dalyvavo ir gausus „Vilnius Football Academy“ 2016 ir 2017 m. gimimo futbolininkų būrys.

Jauniausiųjų žaidėjų amžiaus grupėje VFA garbę gynė net 7 komandos, tad į Kauną keliavo 40 vaikų ir 7 treneriai: Vytautas Palšys, Tomas Tubutis, Ernestas Plavskij, Ignas Kurklietis, Arnas Valvonis, Titas Glodenis ir Augustė Andrijevskytė. Kiekviena komanda turnyre sužaidė po 5 rungtynes, visi jaunieji futbolininkai gavo daug žaidimo minučių ir vertingos patirties.

Apibendrindamas turnyrą treneris V. Palšys pasidžiaugė, kad įgaudami patirties vaikai žaidė vis drąsiau, taip pat nevengė žaidimo metu priimti originalių sprendimų. „Gan aiškiai matomas individualus žaidimas 1 prieš 1, žaidimas su kamuoliu, ko mes būtent ir reikalaujame iš vaikų treniruotėse. Be abejo, pastebėjome ir taisytinų dalykų, kuriems reikia daugiau dėmesio skirti treniruočiu metu. Vienas iš tokių, kad praradus kamuolį visa komanda turi kartu gintis, stengtis susigrąžinti kamuolį, o mes dažnai nespėdavome to padaryti laiku ir varžovų atakos baigdavosi pavojingais smūgiais arba įvarčiais. Tačiau apskritai šis turnyras – tai dar vienas 2017 m. gimimo vaikų žingsnis į priekį. Džiaugiamės, kad vaikai tobulėja, rodo didžiulį norą ne tik varžybų, bet ir treniruočių metu“, – teigė treneris Vytautas.

Anot jo, turnyro organizacija ir žaidimo sąlygos paliko gerą įspūdį, vienintelis trūkumas, kad turnyre dalyvavusioms VFA komandoms teko gan dažnai žaisti tarpusavyje. „Kadangi mes patys dažnai rengiame tarpusavio pasižaidimus, tai vaikai jau puikiai žino vieni kitus, o atvykus į turnyrą visgi norisi vaikams duoti ir kitokios patirties, kad jie sužaistų prieš kitų akademijų komandas. Visgi bendrame kontekste turnyras tikrai pavykęs, tad sakome ačiū organizatoriams! Taip pat stipriai dėkojame didžiausiems mūsų komandų aistruoliams – jaunųjų futbolininkų tėveliams, kurie labai atsakingai palaikė savo mažuosius sportininkus viso turnyro metu!“, – pastebėjo V. Palšys.

Tuo metu 2016 m. gimimo komandų varžybose startavo dvi VFA komandos, kurioms vadovavo treneriai Ignas Baranauskas ir Matas Juodelis. Jaunieji futbolininkai turnyre susitiko su varžovais iš „Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos, Kauno Be1 NFA, Kauno „Stihl“ ir FK „Garliava“.

VFA „Baltoji“ komanda A grupėje iškovojo dvi pergales, kartą sužaidė lygiosiomis ir užėmė pirmą vietą, o VFA „Juodoji“ su dviem pergalėmis ir vienu pralaimėjimu B grupėje finišavo antra. Pagal turnyro formatą pirmas vietas grupėse užėmusios ekipos grūmėsi dėl nugalėtojų titulo, o antrose vietose likusios – dėl bronzos medalių. Deja, paskutinės rungtynės abiem VFA komandom sėkmės neatnešė, tad galutinėje rikiuotėje „Baltieji“ užėmė antrą, o „Juodieji“ – ketvirtą vietas.

Trenerio I. Baranausko, nors turnyro finišas kiek apkarto, tačiau svarbiau nei užimtos vietos – jaunųjų futbolininkų žaidimas. „Kiekviename turnyre tikslai būna vienodi, bet užduotys skiriasi. Kadangi dabar 2016 m. gimimo futbolininkų grupėse per treniruotes akcentuojame žaidimą 2 prieš 1, mokomės atpažinti situacijas, kuriose galime rasti savo laisvą draugą, susikurti tinkamas sąlygas perdavimams, tad šiuos futbolo elementus labiausiai ir akcentavome, vaikai juos bene geriausiai ir išpildė. Visgi esminėse situacijose trūko agresyvesnio žaidimo 1 prieš 1, gan dažnai praradę kamuolį nesugebėjome jo atsiimti, trūko intensyvesnio spaudimo, presingo. Neabejoju, kad su šiais elementais būtume dar geriau pasirodę turnyre. Kita vertus, matome, kur ir ką turime tobulinti treniruotėse. Tikrai nepamesime savo kelio, dirbsime toliau ir tobulėsime“, – pažadėjo treneris Ignas.

VFA vardu sveikiname visus trenerius, jaunuosius futbolininkus ir jų tėvelius su gražiu pasirodymu turnyre, o tuo pačiu ir primename, kad #VisadaGaliGeriau!