Marijampolėje – debiutinis VFA merginų komandų turnyras

Lapkričio 26 d. Marijampolėje vykusiame „Girls Cup“ turnyre dalyvavo dvi „Vilnius Football Academy“ mergaičių komandos. Pirmą kartą į tokį turnyrą vyko 2010 ir 2013 m. gimimo jaunosios futbolininkės, su jomis keliavo ir akademijos treneris Augustė Andrijevskytė, Anika Kyžaitė ir Emilija Stefanovič.

Trenerės Augustės teigimu, kadangi tai buvo pirmas merginų turnyras ir pirmoji išvyka, jaudulio netrūko ne tik žaidėjoms, bet ir trenerėms.

„Prieš turnyrą vyresniųjų komandai iškėlėme kelis tikslus: drąsiai žaisti su kamuoliu, nespardyti jo bet kur, ieškoti komandos draugių, o taip pat stengtis drąsiai žaisti 1 prieš 1 situacijose, imtis iniciatyvos. Ne viskas sekėsi, bet džiugina tai, kad merginos bandė žaisti futbolą. Iš pradžių buvo sunku, bet su kiekvienomis rungtynėmis aikštėje vaizdas atrodė vis geresnis. Aišku, klaidų netrūko, bet verta paminėti, kad daugiau nei pusė komandos narių futbolo treniruotes lankyti pradėjo tik rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais, todėl vietos tobulėjimui dar tikrai yra, nes juk visada galime geriau“, – konstatavo trenerė A. Andrijevskytė.

Tuo metu su jaunesnėmis futbolininkėmis turnyre startavusi trenerė Emilija pasidžiaugė mergaičių kovingumu. „Turnyrą pradėjome gal kiek nedrąsiai, visgi beveik visoms tai buvo pirma tokio pobūdžio patirtis, tačiau su kiekvienomis rungtynėmis rodėme vis didesnį kovingumą ir užsidegimą. Į turnyrą atvažiavom išbandyti save, pasižaisti su bendraamžėmis ir įgyti naujos patirties. Pritaikėme žinias išmoktas treniruotėje, merginos dažnai naudojo apgaulingus judesius, stengėsi aštriai žaisti 1 prieš 1. Nors prizinės vietos užimti nepavyko, bet turnyras buvo labai naudingas, gerai praleidome laiką, ilga kelionė padėjo sutvirtinti ir komandinius ryšius, merginos daug bendravo, rungtynių metu palaikė, padrąsino viena kitą. Galima sakyti, kad buvo tikras mergaitiškas savaitgalis su futbolu. Kitą savaitę į treniruotes grįšime su naujomis jėgomis ir dar daugiau įkvėpimo tobulėti“, – pažadėjo trenerė E. Stefanovič.

Akademijos vardu sveikiname treneres ir jaunąsias futbolininkes su smagiu debiutu ir primename, kad #VisadaGaliGeriau!