Skirtingi VFA komandų startai U14 Pirmoje lygoje

LVJUFA Pirmos lygos U14 diviziono Pietų-Rytų regiono B pogrupyje balandžio 14 d. 14 turo kovose dalyvavo abi „Vilnius Football Academy“ komandos. Šį kartą VFA B svečiuose 6:1 sutriuškino VFA „Geležinis vilkas“ B, o VFA C 0:3 nusileido BFA B ekipai.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono stadione vykusiose rungtynėse su „Geležinio vilko“ žaidėjais VFA B futbolininkai į priekį išsiveržė jau 2 minutę ir atgal nesidairė. Tris įvarčius nugalėtojams pelnė Tadas Bagdanskis, du pridėjo Joris Visockas, vieną – Nojus Jakutis.

Tuo metu kitose rungtynėse Mariaus Zabarausko treniruojami 2011 metų VFA komandos atstovai susitiko su metais vyresniais Pirmos lygos U14 diviziono Pietų-Rytų regiono B pogrupio lyderiais – BFA B futbolininkais. Pirmame kėlinyje jaunesni VFA žaidėjai sėkmingai grūmėsi su varžovais, bet situacija pasikeitė, kai 23 min. iš aikštės buvo pašalintas vartininkas Adam Bouazi. Netrukus varžovai pelnė pirmą įvartį, o antrame kėlinyje pridėjo dar du ir iškovojo pergalę.

„Nepaisant pralaimėjimo komandos žaidimas su vyresniais varžovais paliko gerą įspūdį. Prieš rungtynes tarėmės, kad negalime nusileisti priešininkams užsidegimu ir kovingumu, privalome žaisti savo futbolą, kontroliuoti kamuolį, būti aktyvūs be kamuolio. Komandos žaidimu likau patenkintas, vyrukai išties sužaidė drausmingai, o pirmas 20 minučių netgi kontroliavome žaidimą, ne tik gynėmės, bet ir surengėme kelias gražias kombinacijas, turėjome ir kelias pavojingas atakas. Deja, baigiantis kėliniui mūsų vartininkas suklydo, prasižengė prieš varžovų puolėją už baudos aikštelės ribų ir likusį laiką turėjome žaisti mažumoje. Nors ir gan greit praleidome įvartį, bet vis tiek pakankamai smagiai atrodėme, laikėmės žaidybinio plano.

Antrame kėlinyje jau buvo sunkiau, atlikome daug keitimų, leidome pažaisti visiems paraiškoje buvusiems vyrukams. Žaisti mažumoje ir taip nebuvo lengva, o po keitimų – dar sunkiau, nes labai pasijautė fiziniai žaidėjų skirtumais. Praleidome dar du įvarčius, pralaimėjome 0:3, bet manau, kad mums tai buvo puiki patirtis metais vyresnių vyrukų čempionate. Kitą savaitę jau grįšime į U13 pirmenybes, laukia akistata su Kėdainių „Nevėžiu“, jos kaina – pirma vieta mūsų pogrupyje. Pirmame rate nusileidome varžovams 0:2, tad šį kartą sieksime revanšo“, – pažadėjo treneris Marius.

24 taškus po 12 mačų surinkusi VFA B ekipa LVJUFA Pirmos lygos U14 diviziono Pietų-Rytų regiono B pogrupyje užima antrą vietą, o 6 taškus per 1ą dvikovų pelniusi VFA C ekipa žengia šeštoje pozicijoje. Pirmauja visas rungtynes laimėjusi ir 36 taškus turinti BFA B komanda.

Kitas rungtynes VFA komandos žais šį sekmadienį. VFA B ekipa svečiuose išmėgins jėgas su FK „Žalgiris“ B (5 taškai), o VFA C taip pat išvykoje susitiks su VFA „Geležinis vilkas“ B (16 tšk.) komanda.

#VisadaGaliGeriau!