EJL U18 čempionate – „sausos“ rungtynės ir apkartę baudiniai

Elitinės jaunių lygos (EJL) čempionato U18 divizione pirmą etapą nulinėmis lygiosiomis užbaigė „Vilnius Football Academy“ komanda. Balandžio 20 d. Fanų stadione vykusiose 22 turo rungtynėse trenerio Tiago Ferreira auklėtiniai be įvarčių 0:0 sužaidė su Kauno raj. FC „Hegelmann“ ekipa. Tiesa, baudinių seriją 4-2 laimėję svečiai iškovojo dar ir papildomą tašką.

Trenerio Tiago teigimu, šiose rungtynėse abi komandos nežibėjo, bet kiek arčiau pergalės buvo VFA futbolininkai. „Pirmas kėlinys kokybės prasme buvo labai prastas. Mes planavome presinguoti varžovys, bet mums tai nepavyko, nesisekė ir žaidimas su kamuoliu, trūko pasitikėjimo savimi ir šaltakraujiškumo. Tačiau nežibėjo ir varžovai, tad pirmoje rungtynių dalyje ryškesnių epizodų nebuvo. Pertraukos metu aptarėme varžovų presingo situaciją ir antrame kėlinyje jau gerokai sėkmingiau išnaudojome šį futbolo aspektą, turėjome ir kelias progas, bet jų neišnaudojome. Apmaudžiausia, kad pačioje susitikimo pabaigoje varžovų gynėjui pavyko išmušti kamuolį iš tuščių vartų, tad teko tenkintis lygiosiomis. Baudinių serijoje sėkmė nuo mūsų nusisuko, tad vietoje trijų taškų gavome tik vieną“, – konstatavo treneris Tiago.

12 taškų per 22 rungtynes surinkusi VFA komanda EJL U18 divizione užėmė 11 vietą, o „Hegelmann“ su 25 taškais žengia 9-oje pozicijoje. Pirmauja 53 taškus turinti FA „Panevėžys-PRSSG“ komanda, 48 taškai yra FK „Žalgiris“ sąskaitoje, 44 taškus turi FA „Šiauliai-ŠSG“ .

Antrame čempionato etape VFA futbolininkai žais su 7-12 vietas užimančiomis komandomis.

#VisadaGaliGeriau!