Įsibėgėjusi VFA U14 komanda artėja prie lyderių

Lietuvos jaunučių U14 čempionate pergalių seriją pratęsė „Vilnius Football Academy“ komanda. Trenerio Antonio Guglielmi auklėtiniai balandžio 27 d. Fanų stadione vykusiose 20 turo rungtynėse 3:1 įveikė „Kauno Žalgirio“ FA ekipą ir iškovojo šeštą pergalę iš eilės. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Gustas Tamulevičius, vieną pridėjo Rokas Melaikis.

Šiose VFA futbolininkams teko vytis varžovus, kurie jau 4 minutę išsiveržė į priekį pasinaudoję aikštės šeimininkų klaidele gynyboje. Tačiau 18 min. G. Tamulevičius rezultatą išlygino, o dar po dviejų minučių R. Melaikis – ir persvėrė. Paskutinį tašką rungtynėse padėjo 68 min. savo antrą įvartį pelnęs G. Tamulevičius.

„Nuo pirmos akimirkos kontroliavome žaidimą, bet viena klaida prie savo vartų lėmė praleistą įvartį. Tačiau vyrukai nesutriko, žaidė ramiai ir užtikrintai, kūrėsi vieną progą po kitos, ne tik po perdavimų iš kraštų, bet ir gražiai kombinuodami aikštės viduryje. Kėlinio viduryje įmušėme du įvarčius, galėjome įmušti ir dar daugiau, bet neišnaudojome kelių progų. Antrame kėlinyje tęsėsi panašus žaidimas, mes ilgiau kontroliavome kamuolį, turėjome daug progų, bet finalinėje atakos fazėje trūko tikslumo, o varžovai taip pat atsakinėjo savo kontrišpuoliais. Įtampos netrūko, bet viskas baigėsi gerai, nes likus 5 minutėms iki rungtynių pabaigos Gustas pelnė trečią įvartį ir įtvirtino mūsų pergalę. Smagu, kad laimėjome, bet tikrai turime gerinti savo žaidimą atakoje, o ypač kalbant apie progų realizaciją. Galėjome gerokai anksčiau užsitikrinti solidų pranašumą ir užbaigti rungtynes be nereikalingos įtampos“, – pastebėjo treneris Antonio.

40 taškų per 19 rungtynių surinkusi VFA komanda U14 čempionate pakilo į 3 vietą, o 12 taškų turinti „Kauno Žalgirio“ FA ekipa užima 13 vietą. Čempionate pirmauja 47 taškus turinti Kauno BE1 NFA, 44 taškai yra Vilniaus BFA sąskaitoje. Abi komandos yra sužaidusios po 20 rungtynių.

Kitas rungtynes VFA U14 komanda žais balandžio 30 dieną, kai Fanų stadione susitiks su VFA „Geležinis vilkas“ (27 taškai) futbolininkais.

#VisadaGaliGeriau!