U14 čempionate – dar viena VFA futbolininkų pergalė

Lietuvos jaunučių U14 čempionate pergalių seriją pratęsė „Vilnius Football Academy“ komanda. Trenerio Antonio Guglielmi auklėtiniai balandžio 30 d. Fanų stadione 3:1 įveikė VFA „Geležinis vilkas“ ekipą ir iškovojo aštuntą pergalę iš eilės. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Gustas Tamulevičius, vieną pridėjo Jokūbas Bareišis.

Šiose VFA futbolininkai jau 7 min. pirmavo 2:0 po dviejų G. Tamulevičiaus įvarčių, o 18 min. J. Bareišis padidino aikštės šeimininkų persvarą iki trijų įvarčių. Tačiau situacija komplikavosi, kai 47 min. varžovai tiksliu smūgiu sumažino atsilikimą iki dviejų įvarčių, o VFA ekipos vartininkas Arijus Petrikas buvo pašalintas iš aikštės už nesutikimą su arbitro sprendimu. Visgi per likusį laiką mažumoje žaidę VFA futbolininkai svečiams daugiau pasižymėti neleido ir išsaugojo pergalingą rezultatą.

„Labai gerai pradėjome rungtynes, per pirmas 20 minučių pelnėme tris įvarčius ir užtikrintai kontroliavome dvikovos eigą. Oro sąlygos nelepino, buvo tikrai karšta, bet vaikinai demonstravo brandų, protingą žaidimą, ilgiau žaidė su kamuoliu ir rengė žaibiškas atakas. Antrame kėlinyje mes nemažinome apsukų, bet nuo 47 minutės teko žaisti mažumoje, be to, varžovai dar ir įvartį įmušė. Tačiau vaikinai nesutriko, pademonstravo tvirtą charakterį, neleido varžovams dominuoti ir sėkmingai atsilaikė iki pat finalinio rungtynių švilpuko“, – teigė treneris Antonio.

43 taškus per 20 rungtynių surinkusi VFA komanda U14 čempionate užima 3 vietą, o 27 taškus turinti VFA „Geležinis vilkas“ ekipa užima 8 vietą. Čempionate pirmauja 47 taškus turinti Kauno BE1 NFA, 44 taškai yra Vilniaus BFA sąskaitoje.

Kitas rungtynes VFA U14 komanda žais gegužės 5 dieną, kai LFF stadione susitiks su „Talentų FA-FK Riteriai“ (6 taškai) futbolininkais.

#VisadaGaliGeriau!