Kaune – įkvepiantis jauniausių „Vilnius Football Academy“ futbolininkų pasirodymas

Gegužės 12 dieną dvi „Vilnius Football Academy“ 2017 m. gimimo auklėtinių komandos lankėsi Kaune ir dalyvavo „Op Bank“ organizuotame vaikų futbolo turnyre. Viena VFA komanda su bendraamžiais žaidė 3 prieš 3 formatu, kita žaidė 2016 m. gimimo amžiaus grupėje 5 prieš 5 formatu.

Abi komandos sužaidė po 5 rungtynes, turnyre išmėgino jėgas su Vilniaus, Kauno ir Alytaus komandomis. Visiems dalyviams teko daug žaidimo minučių prieš gerus priešininkus, o tuo pačiu ir daug progų pasitikrinti ką išmoko treniruočių metu.

VFA komandai dalyvavusiai 3 prieš 3 varžyvose vadovavo treneris Gediminas Balašauskas. Anot jo, reikėjo šiek tiek laiko priprasti prie greito žaidimo, pradžioje trūko koncentracijos, bet vaikai puikiai prisitaikė ir parodė savo geriausias savybes aikštelėje. „Džiugu, kad vaikai žaidė labai aktyviai, laimėjo 4 iš 5 rungtynių, o paskutinėse, atsilikinėdami 0:5 sugebėjo rezultatą išlyginti ir netgi persverti. Vaikinai parodė charakterį sunkiausiu metu. Taip pat svarbu paminėti žaidimą 1 prieš 1, atakose komanda atrodė pavojingai ir dažniausiai po tokio žaidimo susikurdavo progas smūgiams į vartus“, – teigė treneris Gediminas.

Su vyresniais varžovais žaidusiai VFA komandai vadovavo treneris Vytautas Palšys. Jo teigimu, žaidžiant prieš metais vyresnius priešininkas buvo nemažai dvikovų, aštresnių momentų, bet vyrukai nenusileido ir kovėsi iki galo. „Gal ir buvo momentų, kai pargriuvę ieškodavome teisėjo pagalbos, bet greitai pakildavome ir vėl bandydavome atsiimti kamuolį, kovoti. Turnyre startavome užtikrinta pergale, bet vėliau šiek tiek pritrūko sėkmės, tam tikrais momentais – ir koncentracijos, tad patyrėme du pralaimėjimus iš eilės. Bet vėliau išplėšėme pergalę, o paskutinėse turnyro rungtynėse, tik pačioje jų pabaigoje nusileidome vyresniems varžovams. Visgi noriu pastebėti, kad visose rungtynėse demonstravome gražų žaidimą su kamuoliu, 1 prieš 1 buvome veržlūs, žaidėjai nepasimesdavo, atlikdavo klaidinamus judesius ir taip pabėgdavo nuo priešininko. Svarbus žaidimo elementas ir aktyvumas aikštėje be kamuolio. Šis bruožas neleido pajusti, kad esame metais jaunesni, nes spaudėme priešininkus visoje aikštėje, taip provokuodami jų klaidas“, – kalbėjo treneris Vytautas.

Apibendrindami turnyrą abu treneriai pasidžiaugė visų jaunųjų futbolininkų žaidimu ir konstatavo, kad vyrukai užtikrintai juda į priekį, sparčiai tobulėja ir tai rodo savo žaidimu aikštėje.

Belieka išlaikyti motyvaciją ir toliau atkakliai darbuotis treniruotėse!

#VisadaGaliGeriau!