U14 čempionate nutrūko VFA ekipos pergalių serija

Lietuvos jaunučių U14 čempionate po devynių iš eilės laimėtų rungtynių nesėkmę patyrė „Vilnius Football Academy“ komanda. Trenerio Antonio Guglielmi auklėtiniai gegužės 12 d. Fanų stadione vykusiose 22 turo rungtynėse 1:3 nusileido Vilniaus FM „Fortūna“ ekipai. Vienintelį įvartį 65 min. pelnė Kristupas Liutvinas.

Trenerio Antonio teigimu, nuo pirmos iki paskutinės minutės aikštėje užsimezgė kieta, bekompromisė kova, kurioje pranašumą turėjo fiziškai pajėgesni varžovai. „Mes daugiau kontroliavome kamuolį, o pirmoje rungtynių pusėje gražiais komandiniais veiksmais susikūrėme kelias labai geras progas, bet jų nerealizavome. Tuo metu varžovai pasinaudojo mūsų klaida savo aikštės pusėje ir baigiantis kėliniui pelnė pirmą įvartį. Antrame kėlinyje atakavome didesnėmis pajėgomis, bet labai trūko tikslumo paskutiniame aikštės trečdalyje, atliekant lemiamą perdavimą ar smūgiuojant į vartus. Galiausiai buvome už tai nubausti. 3 minučių rėžyje varžovai pelnė dar du įvarčius ir pasiuntė mus į nokdauną. Noriu pagirti vaikinus, kad jie greitai atsigavo, grįžo į žaidimą ir atakavo iki paskutinės minutės. Likus 5 min. iki rungtynių pabaigos labai gražų įvartį įmušė Kristupas po Roko perdavimo, o per likusį laiką vaikinai nepasidavė ir atakavo iš paskutinių jėgų, už ką juos noriu pagirti“, – pabrėžė treneris Antonio.

46 taškus per 22 rungtynes surinkusi VFA komanda U14 čempionate užima 3 vietą, o FM „Fortūna“ su 43 taškais yra 5-a. Čempionate pirmauja 50 taškų turinti Kauno BE1 NFA, 47 taškai yra Vilniaus BFA sąskaitoje. Abi komandos yra sužaidusios po 21 rungtynes.

Kitas rungtynes VFA U14 komanda žais gegužės 19 dieną, kai Fanų stadione susitiks su FK „Garliava“ (38 taškai) futbolininkais.

Tuo metu Pirmos lygos U14 diviziono Pietų-Rytų regiono B pogrupyje sekmadienį į kovą stojo dvi VFA ekipos. Šį kartą VFA B komanda įrodė savo pranašumą ir net 7:1 nugalėjo C ekipą. 4 įvarčius nugalėtojams pelnė Tadas Bagdanskis, po 1 pridėjo Martynas Pocevičius, Herkus Almašovas ir Tajus Ulozas. VFA C gretose pasižymėjo Džiazas Riauka.

30 taškų per 15 dvikovų surinkusi VFA B ekipa užima 2 vietą, o 6 taškus turinti VFA C smuktelėjo į 7 poziciją. Pirmauja visus žaistus mačus laimėjusi ir 45 taškus surinkusi Vilniaus BFA B

Artimiausias rungtynes VFA B ekipa žais gegužės 19 d. Fanų stadione su BFA C (8 taškai) komanda.

#VisadaGaliGeriau!