EJL U18 lygoje – visą sezoną lauktas pasiekimas

Elitinės jaunių lygos (EJL) čempionato U18 divizione pirmą kartą pergalės skonį pajuto „Vilnius Football Academy“ futbolininkai. Antrose antrojo etapo rungtynėse trenerio Tiago Ferreira auklėtiniai gegužės 11 d. Fanų stadione 2:0 įveikė Kauno raj. FC „Hegelmann“ ekipą.

28 min. Kajus Kasputis pelnė pirmą VFA įvartį, o 75 min. Emilis Bajoras įtvirtino šeimininkų persvarą. Trenerio Tiago teigimu, šiose rungtynėse jo komanda pagaliau įrodė, kad moka ir gali laimėti. „Devynis mėnesius keliavome iki šios pergalės. Tas kelias buvo labai sudėtingas, sunkus ir net skausmingas, bet galiausiai mes patys sau įrodėme, kad nesame patys blogiausi ir silpniausi. Apskritai, antrame čempionato etape niekuo nenusileidžiame savo varžovams, galėjome laimėti ir praėjusiose rungtynėse, bet vis pristigdavo sėkmės ir tikėjimo savimi. Šį kartą jau pačioje pirmoje atakoje galėjome įmušti, bet ir vėl nepavyko. Vis dėlto, jaučiau, kad tai gali būti mūsų diena. Mes 90 proc. laiko žaidėme su kamuoliu, susikūrėme daugybę progų, o tai, kad įmušėme tik du įvarčius rodo, jog tikrai turime problemų su realizacija ir koncentracija. Visgi dabar svarbiausia, kad mes pagaliau turėjome progą pasidžiaugti pergale. Sveikinu vaikinus ir tikiu, kad tai nebus paskutinis kartas šiais metais“, – vylėsi treneris Tiago.

9 taškus po 24 rungtynių turinti VFA komanda EJL U18 divizione tarp 7-11 vietas užimančių ekipų yra paskutinė. Pirmauja 24 taškus surinkusi Klaipėdos FM, 18 taškų turi Marijampolės FC, 12 – Kauno raj. FC „Hegelmann“, 10 – FA „Tauras“.

Būtent su varžovais iš Tauragės VFA futbolininkai žais artimiausias rungtynes gegužės 25 dieną.

#VisadaGaliGeriau!