Alytuje – emocingi „Vilnius Football Academy“ auklėtinių startai

Šeštadienį Alytuje vykusiame futbolo akademijos „Dainava“ vaikų turnyre dalyvavo ir dvi „Vilnius Football Academy“ komandos. Trenerio Roberto Šuškevič vadovaujama 2008 m. gimimo berniukų komanda rungėsi su savo bendraamžiais, o Tomo Staniūno treniruojami 2010 m. gimimo vaikai dalyvavo metais vyresnių berniukų varžybose.

T.Staniūno teigimu, nors jo auklėtiniai ir buvo jaunesni už savo varžovus, tačiau viso turnyro metu jie demonstravo įdomų ir gražų futbolą. „Fizinėmis savybėmis nusileidome varžovų komandoms, bet techninėmis ir žaidimo suvokimo savybėmis dažnai buvome pranašesni“, – po turnyro sakė treneris Tomas.

2008 m. gimimo VFA komanda taip pat pademonstravo solidų futbolą. Tiesa, pirmose turnyro rungtynėse trenerio R.Šuškevič auklėtiniai patyrė skaudžią nesėkmę, bet po rimto pokalbio persigrupavo ir toliau kovėsi su dviguba energija ir atsidavimu. „Gal ir ne viskas pavyko, bet vaikai sukūrė ne vieną įspūdingą epizodą, pasižymėjo ne tik puikiais individualiais veiksmais, bet ir komandinėmis kombinacijomis. Jautėsi, kad visi – tiek treneriai, tiek vaikai, tiek ir mūsų ištikimieji fanai – tėveliai pasiilgo futbolo varžybų ir jų atmosferos, todėl laikas praskriejo labai greitai ir naudingai“, – mintimis dalinosi treneris Robertas.

Alytaus Dainavos progimnazijos stadione vykusias jaunųjų futbolininkų kovas stebėjo ir VFA direktorius Darvydas Šernas. Į gimtąjį miestą sugrįžęs buvęs Lietuvos nacionalinės rinktinės puolėjas teigė, kad turnyras jam paliko stiprų įspūdį. „Gimiau ir augau Alytuje, o šios mokyklos stadione vaikystėje ir pačiam teko žaisti, tiesa, tada aikštės danga buvo natūrali, o dabar patiesta kokybiška dirbtinė veja. Turnyro metu mintimis ne kartą grįžau į vaikystę, kai ir pats dalyvavau panašiuose turnyruose. Bet dar smagiau buvo matyti vaikų emocijas, jaudulį ir užsivedimą. Neslėpsiu, mane tikrai labai nustebino individualus mūsų vaikų meistriškumas. Turnyro metu mačiau daug epizodų, kai vaikai su kamuoliu atliko tokius triukus ir pelnė tokius fantastišku įvarčius, kokių ir vyrų futbole nedažnai pasitaiko. Apskritai, pagal individualią techniką ir mąstymą futbolo aikštėje vaikai buvo vieni geriausių turnyre. Esu labai patenkintas komandų pasirodymu, nes kaip jau ne kartą sakiau, rezultatai ir užimtos vietos man nerūpi, svarbiausia – kokį žaidimą vaikai demonstruoja, kaip elgiasi ir jaučiasi aikštėje“, – konstatavo pirmą vaikų futbolo krikštą gavęs D.Šernas.

Rugpjūtį VFA auklėtinių laukia net keturi vaikų futbolo turnyrai. Akademijos planuose ne tik dalyvavimas Lietuvoje vykstančiose varžybose, bet ir išvykos į Lenkiją bei Latviją. „Rugpjūtis bus labai intensyvus ir darbingas, nes ne tik treniruosimės, bet ir dalyvausime įvairiuose turnyruose. Siekiame, kad mūsų aukėtiniai gautų ir tarptautinių varžybų patirties, nes susitikę su pajėgiais varžovais jie ir patys greičiau tobulės“, – pastebėjo D.Šernas.

Daugiau informacijos apie artimiausius VFA planus, turnyrus ir pasirengimą Lietuvos vaikų ir jaunių čempionatams pateiksime artimiausiu metu.