T.Staniūnas: „Kiekvienose rungtynėse žaidžiame vis geriau“

Liepos 30 d. „Vilnius Football Academy“ 2010 m. gimimo vaikų komanda dalyvavo „Kaunas City Cup“ turnyre. Praėjusį savaitgalį Tomo Staniūno treniruojama komanda gavo pirmą šią vasarą 8×8 varžybų krikštą Alytaus mieste, o šį kartą Kaune per šešerias rungtynes iškovojo keturias pergales ir dar dvi rungtynės baigė lygiosiomis.

„Skirtingai nei Alytuje, kur teko grumtis su metais vyresniais varžovais, Kaune žaidėme su bendraamžiais, ir žaidimas tikrai buvo gerokai kokybiškesnis. Reikia pasakyti, kad 8×8 varžybų formatas mums kol kas yra gan neįprastas, mes tik šią vasarą pradėjome rungtyniauti per pusę aikštės, bet su kiekvienos rungtynėmis berniukai žaidžia vis geriau. Tiesa, dar trūksta to erdvės pojūčio, dėl to šlubuoja ir individualus, ir komandinis žaidimas. Tačiau Kaune jau mačiau pirmuosius mums įprasto žaidimo ženklus – individualius veiksmus, atakos tempo ir krypties keitimą, gražius perdavimus. Dar svarbiau, kad mačiau tikrą kovą, berniukai grūmėsi dėl kiekvieno kamuolio, neleido varžovams laisvai kvėpuoti. Tai taip pat labai svarbus mūsų propaguojamo futbolo akcentas“, – tikino T.Staniūnas.

Pasak T.Staniūno, sėkmingą pasirodymą turnyre apkartino tik nemalonus epizodas, kai susidūręs su savo komandos draugu traumą patyrė Kristupas. „Grįžus į Vilnių jis apsilankė pas medikus, o šie nustatė, kad Kristupui lūžo nosis. Noriu palinkėti jam sveikatos, nenusiminti ir kuo greičiau sugrįžti į aikštę“, – sakė T.Staniūnas.

Kitą savaitgalį 2010 m. gimimo futbolininkų laukia dar rimtesnis išbandymas – pirmasis tarptautinis turnyras. Rugpjūčio 6-9 dienomis „Vilnius Football Academy“ auklėtiniai dalyvaus Liepojoje vyksiančiame vaikų futbolo turnyre „Dobrecovo Cup“. Šiame turnyre taip pat varžysis ir 2008 m. berniukų komanda.

Šį savaitgalį vilniečių laukia kelionė į Šiaulius. Šeštadienį ir sekmadienį Saulės mieste vyksiančiame didžiojo futbolo (11 prieš 11) turnyre dalyvaus jungtinė 2007-2008 m. futbolininkų komanda, kuriai vadovaus treneriai T.Staniūnas ir Eivinas Zagurskas.

Leave a Reply